Otthon felújítási támogatás Csok-kal épült ingatlanra?
Jól látom, hogy nincsen kizárva, hogy támogatást kapjak olyan ingatlanra, amelyet pár éve Csok támogatással, Áfa visszatérítéssel építettünk?
Ha az akkor betett gázkazános fűtést, lecserélnénk hőszivattyús hűtő-fűtő berendezésre, napelemes beruházással, akkor ez korszerűsítés lenne. Csak nem igazén értem, hogy miért nincsen kizárva (vagy én nem látom), hiszen akkor is támogatás felhasználásával épült. Ellenben a falusi csok felhasználásával felújított ingatlanoknál van hasonló kitétel.
Jól gondolom, hogy én akkor igényelhetem?
Az erdő úgy dönt, hogy minden barna budás állat kap 1 kosár málnát.
2 héttel később az erdő megint hoz egy új döntést, és azt mondja, hogy minden 100 kg-nál nagyobb állat kap egy kosár epret.
Szerinted tényleg a medve a hibás, ha kétszer megy ingyen gyümölcsért, vagy az erdő, mert.................
Amúgy mindenki előtt megvan a lehetőség, hogy 3 vagy több gyereket neveljen. Az csak a döntéshozókon múlik, hogy ezt mennyire támogatják. Jelenleg jelentősen. Az már más kérdés, hogy mindezt megfelelően csinálják-e. Szerintem sem, de erről nem tehetek.
Ha már 10 év óta nem emeltek családi pótlékot, legalább ezt a lehetőséget ki kell használni.
Amúgy nem gondolom, hogy kihasználnám az államot. Dolgozom, adót fizetek! Mindezek után a teljes beruházás után ki fogom fizetni az árát, melynek 21,26%-a az áfa. A cég, amely a kivitelezést végzi, adózni fog utána. Az ezen lehetőség miatt felmerülő plusz megrendelések miatt a kivitelező újabb embereknek fog munkát adni, ami után szintén adózni fognak. Ők is el fogják költeni a fizetésüket, ami újabb magasabb Áfa bevételt fog jelenteni az államnak. Egyszóval, nem! Nem érzem azt, hogy kihasználnék bárkit is.
De azt is megígérem, hogy ha már nem lesz állami támogatás, akkor is tisztességesen fogom nevelni a gyermekeimet, és nem adom őket állami gondozásba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!