Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Aranyba vagy valutába éri meg...

Aranyba vagy valutába éri meg fektetni?

Figyelt kérdés
18 vagyok és elkezdtem spórolni autóra, viszont szeretném befektetni a pénzem hogy majd 4-5 év múlva mikor befejeztem a tanulást tudjak venni 1et. Melyikbe éri meg jobban befektetni ha ilyen hosszú távra tervezek pézt félrerakni?

2021. jan. 9. 23:39
A kérdező szavazást indított:
Arany
Euró
Állampapír
Kötvény
Dollár
Frank
21 szavazat
 1/3 anonim ***** válasza:
87%
Ez nagyban függ az összeg mennyiségétől, az itt felsoroltak értéke nem fog megsokszorozódni 4-5 év múlva nagy valószínűséggel. De ezek közül szerintem vagy arany, vagy dollár. A dollár értéke most eléggé lent van, azzal lehet keresni, az arany is fog emelkedni még bőven. Az euró most csúcson van, nem éri meg jelenleg. Esetleg részvényekben gondolkozhatnál, ott jó eséllyel sokszorosát fogod visszakapni a pénzednek ha ilyen sok évig bent tudod tartani.
2021. jan. 10. 00:29
 2/3 A kérdező kommentje:
500-600.000 forintról lenne szó, illetve egyre többen fektetnek palládiumba, elméletileg drágább mint az arany és ez egy új lehetőség lenne
2021. jan. 11. 10:47
 3/3 anonim ***** válasza:
100%

Ha ennyire konkrét elképzelésed van, feltételekből naprakész vagy, és tényleg akkor férsz hozzá a jól forgatott tőkédhez és kamataihoz, amikor neked az kell, akkor tégy úgy!

Amúgy, bármeddig hagyod is kint a szavazást, véleményem szerint folyamatosan magasan az állampapír viszi majd a prímet a felkínált választható opciók közül.

---------------------

""" 2016 elejétől 2020 elejéig a palládium ára a tőzsdén több mint 300%-kal megugrott, mintegy 450 dollárról 2000 dollárra, unciánként. """

Itt legtöbbünk sztem nem ért a palládium-féle árfolyam hosszú távú alakulásához,

de nekem csak az ütött szeget a fejembe, fél milla esetén megérheti-e a dolog?

(Merthogy feltételezem, hosszabb távú beruházásra gondoltál)

---------------------

Palládium esetén nem kéne sokkal ütősebb összeg ahhoz, hogy tényleg jól fialjon a befektetésed, és akkor se érjen meglepetés, ha terven kívül, hirtelen kell hozzányúlnod a pénzedhez?

2021. jan. 11. 11:16

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!