Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Az internet bolondította meg...

Az internet bolondította meg ennyire az embereket, hogy azt hiszik hogy nekik alanyi jogon minden jár?

Figyelt kérdés
A net mások fényűző életének mutogatásával van tele, mindenki gazdag, boldog maldívon lazul. Az egyszeri ember meg azt hiszi hogy ez neki is járna pusztán a létezése jogán és ezen lázong. Ez az internet miatt van? Azelőtt nem rémlik hogy ezt ennyire durván tapasztaltam volna.
2020. dec. 30. 20:57
 1/5 anonim ***** válasza:
51%

Nem látnak mögé az emberek.

Régen is voltak mendemondák, hogy kinek mi honnan van, csak ugye korlátozott volt a hozzáférés ehhez: ritkán jutott el tömegekhez az ilyesmi.

Ha nagyon erőltetett példát akarnék hozni, akkor a hollywoodi filmeket mondanám, ahol úgy mutatták be a társadalmat, mintha ott mindenki felső-középosztálybeli szinten élne. A valóságban azért erősen más a kép ott is.

Bizonyos emberek mindig is azt hitték, hogy alanyi jogon jár minden, ezen nem hinném, hogy az internet változtatott volna.

2020. dec. 30. 21:19
 2/5 A kérdező kommentje:

@21:19

Jó de a holywoodi filmekben látottak talán még az egyszerű emberek agyáig is eljut hogy az csak film, nem valóság

2020. dec. 30. 21:33
 3/5 anonim ***** válasza:
#2 Dehogy jut el. Amerikában kolbászból van a kerítés!
2020. dec. 30. 21:34
 4/5 anonim válasza:
Szerintem igen. Szép lassan kialakult. Mint a celebek, meg az influencerek. Erre van igény. Egy bolond százat csinál. A Facebook indította el szerintem és az instagram tette be a kiskaput. Sajnos arra van kereslet, hogy mindenki a szépet és a jót szereti hallani, olvasni, ezért egy idealizált képet tesz ki, hogy csak szép és jó kommenteket kapjon. Ez már az irreális kategóriába is atlephet, nem gond, mert ugye ami a tv-be, rádióban, neten van az minden igaz és el is érkeztünk ahhoz hogy más is késztetést érezzen arra hogy ez a jó ez a szép, ez az elvart, és trendi, tehát nekem is így kell kinezni, cselekedni. Mint a kötelező. Sajnos. Veszem észre hogy egyre több a manipulalhato, reálisan gondolkodni nem akaró, bologatos, sorba beallos egyen.
2020. dec. 30. 21:42
 5/5 anonim ***** válasza:
A nagybátyám felesége gondolkozik úgy, ahogy a kérdésben leírtad. Ő már jóval az Internet kora előtt így viselkedett - a nagybátyámék 5 éven át nem beszéltek a nagyszüleimmel, amiért azok nem adták oda nekik ingyen az egyik bérbeadott lakásukat.
2020. dec. 30. 21:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!