Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Nyugdíj mértéke 50 év munkavis...

Nyugdíj mértéke 50 év munkaviszony után?

Figyelt kérdés
Apukám 2021 márciusában mehet nyugdíjba az életkora alapján. Mindez 49,5 év munkaviszony után történne. Valakitől azt hallotta, hogy ha az 50 évet kidolgozza, akkor 6,5%-kal magasabb nyugdíjra számíthat. Ez valóban így lehet? Van valakinek erről tapasztalata? Tervez elmenni a nyugdíj folyositohoz, hátha ott megtud többet, de addig is köszönöm a válaszokat.

2020. dec. 27. 21:35
 1/6 anonim ***** válasza:
Már rég meg kellett volna kapnia az egyeztetéshez szükséges adatokat! Én 5év múlva érem el a 65-ös korhatárt de mwr többkörös nyugdíjegyeztetésem volt.
2020. dec. 27. 22:19
 2/6 anonim ***** válasza:
Az egyeztetéshez szükséges adatokban erről szó sincs (tudom, már
2020. dec. 28. 10:54
 3/6 anonim ***** válasza:

véletlen elküldte, folytatom: már a férjem és én is túl vagyunk az egyeztetésen, de ilyenről nem írtak a leveleikben.

A kérdezőnek a 1997. évi LXXXI. törvény a társadalombiztosítási nyugellátásról 2. melléklet az 1997. évi LXXXI. törvényhez *

Az öregségi nyugdíjak kiszámítása során alkalmazandó szorzószámok-táblázatára van szüksége.

Ugyan nem 6,5%-kal, de 2%-kal magasabb nyugdíj jár 50 év után.

2020. dec. 28. 10:58
 4/6 anonim ***** válasza:

#2: de abban minden olyan adat szerepel, amivel egy nyugdíjkalkulátorba beütve a szükséges számokat, ki fogja dobni, hogy kb. mennyi is lesz a nyugdíja.

[link]

2020. dec. 28. 12:12
 5/6 anonim ***** válasza:
Apukám kb egy hónap híján 50 év munkaviszonnyal ment nyugdíjba múlt hónapban. Nem tudom, mit mivel szoroznak, de sokkal magasabb nyugdíjat állapítottak meg, mint amire számított (közel 20%-kal több, mint a nettó fizuja).
2020. dec. 28. 18:32
 6/6 anonim ***** válasza:

Először is apukád kérje a szolgálati ideje kiszámítását a lakóhelye szerint illetékes kormányhivatalban, ne akkor kelljen majd esetleg igazoltatni, ha valami nincs meg.

Az 1997.évi LXXXI. törvényben vannak a szorzószámok.

2020. dec. 29. 20:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!