Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Pontosan mire kell 1-2 milliót...

Pontosan mire kell 1-2 milliót gyűjteni külföldre költözéshez?

Figyelt kérdés
Most olvastam itt egy kérdésben. Én is gondolkozok európán belül kiköltözésre. De nem tudom elképzelni mi kerül ilyen sokba. 1-2 hónap albérlet és kaja nem 1-2 millió és ezalatt más munkája és fizetése is van jó esetben az embernek. Szóval nem értem minek hozzá ennyi pénz?
2020. dec. 21. 19:18
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

Azért hogy ha bármi történik, legyen pénzed amihez tudsz nyúlni, és ne az legyen, hogy ott vagy meztelen seggel, miután kifizetted a lakhatásod meg a kajád.

Nyilván vannak extrém esetek, mikor valaki majdnem 0Ft-tal indul el, a legtrógerebb munkásszállós melóra, na pont az ilyen nagyon kiszolgáltatott embereket szokták átverni.

2020. dec. 21. 19:21
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

Számold ki! Amikre valószínűleg költeni kell majd:

- 1-2 hónap bérleti díj és ugyanennyi kaució,

- útiköltség,

- a költözés után valószínűleg venni kell 1-2 dolgot,

- az első fizetésig meg kell oldani a kaját, a közlekedés és a mobil előfizetést,

- bizonyos helyeken egészségbiztosítás is kell.

Egyes országokban mindez jelentősen drágább, mint Magyarországon, ezért érdemes az ottani árakkal számolni.

+1: Vésztartalék, ha bármi közbe jön, felmerül vagy haza kell utazni

2020. dec. 21. 19:28
 3/4 anonim ***** válasza:
100%

Kezdjük ott, hogy kifizetsz rögtön 2 (sok helyen 3) havi kauciót. Kifizeted az első havi lakbért. Ez már egy nagy összeg. Meg ahogy fentebb írják, utazás, üzemanyag, eszel-iszol. Plusz nem árt, ha van tartalékod és nem a legkisebb kicentizett összeggel indulsz neki.

Másrészt hogy képzeled el azt, hogy "ezalatt más munka, fizetés is van"? Hiszen amíg nem lesz lakásod, nem leszel ott helyben, addig nem nagyon lesz ugyebár munkád sem. Amíg keresel, addig meg elmegy mondjuk 1-2 hónap, és nem is biztos, hog azonnal tudsz kezdeni, szóval nem árt, ha van pénz nálad.

2020. dec. 21. 20:08
 4/4 anonim ***** válasza:
84%
Aztán nyilván biztos van olyan megoldás is, hogy kimész és hónapokig élsz munkásszállón egy csapat félkegyelművel vegetálva, de hát az nem a kiköltözés kategória...
2020. dec. 21. 20:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!