Elveszett a pénztárcám elég nagy összeggel és minden iratommal, de nem tudom hol, ilyenkor mit lehet tenni?
Kérdező, 1-es jókat írt: elsősorban azt próbáld meg feltérképezni, kb. hol veszthetted el? Mikor volt még meg és mikor már nem? merre jártál?
Ha ez megvan, akkor érdemes lenne a területi Face területi csoportokat keresni, pl Csepel, stb és ott is közzétenni, meg az oldaladra kiposztolni, hogy elveszett, stb. Ha a pénz nem is, de az iratok nagyobb eséllyel előkerülhetnek így.
A kerületi rendőrségen érdeklődni, ha nincs meg, mindenképpen bejelenteni, esetleg az önkormányzaton a jegyzőnél (NEM KÖZJEGYZŐ!) keresni, mert a talált tárgyakat a jegyzőnél kell leadni.
A rendőrségi bejelentést ne hanyagold el, mert akár vissza is élhetnek az iratokkal.
"Bár persze volt már olyan is, hogy az okmányokat, a személyin látható aláírást felhasználva bement a tolvaj a bankba és az áldozatnak kiadva magát felvett minden pénzt a számláról."
Ez se az ügyfél problémája. A banknak veszteség, mint egy bank rablás. Azt se közvetlenül az ügyfél fizeti.
Szerencséd van!
Szerintem dolgozz inkább home office-ban és akkor a probléma megoldva :D
#9-esnek: szerintem te vagy nálam jobban "lehúzva" jelenleg.
De amúgy a véleményemet soha nem az alapján fogalmaztam meg, hogy mindenféle nímand senkik vajon milyen értékelést afnak majd rá.
Szóval ez engem egyáltalán nem érdrkel, a véleményemet pedig fenntartom!
Azt nem tudom, hogy a paypass limit hogy jön ide..
Te figyelj! Ha én észreveszem, hogy nincs meg a tárcám, én azonnal hívom a bankomat! Elmondom nekik, ha szükséges, hogy au utóbbi 2-3-5 órában nem voltam a kártyám birtokában, a felhelentést megtettem, legyenek szívesek, és érvénytelenítsenek minden tranzakciót ami ez alatt történt, a kártyaletiltással együtt:P
Igen, meg tudják tenni megalapozott esetben, úgy hívják a dolgot, hogy "chargeback" :P
Innentől nemtom miről beszélünk..
Bár velem még ez se történhetne meg, ha nem vagyok hulla részeg egyúttal, mert rögtön jön az sms a számlámon történt tranzakciókról.
Úgyhogy ha látom, hogy villog a telefon, elolvasom az üzenetet, én speciel azonnal tárcsáznám a bankot, hogy ezt az utolsó zrsnzakciót azonnal érvénytelenítsŕk, mert az nem én voltam..
Innentől a bank már csak elővigyázatosságból se engedne SEMMILYEN további tranzakciót a számlán, amíg valaki hitelt érdemlően nem igazolja, hogy ő a tulajdonos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!