Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Elveszett a pénztárcám elég...

Elveszett a pénztárcám elég nagy összeggel és minden iratommal, de nem tudom hol, ilyenkor mit lehet tenni?

Figyelt kérdés
Munkabol jovet kiesett valahol a zsebembol vagy elhagytam, ha valaki megtalalta valoszinuleg kivette belole a penzt es mindent, akkor hogy talaljam meg? A rendorsegen ha bejelentem hogy elveszett megtudjak talalni a rendszerben hogy valahol leadtak e ha meg becsuletesek a mai emberek? Lett mar meg igy valakinek a penztarcaja eleg sok penzzel? Mit lehet tenni ilyenkor?

2020. dec. 17. 23:05
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
83%

Kérdező, 1-es jókat írt: elsősorban azt próbáld meg feltérképezni, kb. hol veszthetted el? Mikor volt még meg és mikor már nem? merre jártál?

Ha ez megvan, akkor érdemes lenne a területi Face területi csoportokat keresni, pl Csepel, stb és ott is közzétenni, meg az oldaladra kiposztolni, hogy elveszett, stb. Ha a pénz nem is, de az iratok nagyobb eséllyel előkerülhetnek így.

A kerületi rendőrségen érdeklődni, ha nincs meg, mindenképpen bejelenteni, esetleg az önkormányzaton a jegyzőnél (NEM KÖZJEGYZŐ!) keresni, mert a talált tárgyakat a jegyzőnél kell leadni.

A rendőrségi bejelentést ne hanyagold el, mert akár vissza is élhetnek az iratokkal.

2020. dec. 18. 08:06
 12/18 anonim ***** válasza:
68%
Eleg hulyenek kell lenni hogy valaki a kartyaval vasaroljon. Ugyanis annak nyoma van, nyoma marad. Es a vasarlas idopontjat es helyet tudva siman visszakovetheto a tettes. Egyrészt kamerak vannak a boltokban is meg tele vannak a varosok terfigyelo kamerakkal. Ezert ha időben be van jelentve akkor tudnak mit kezdeni vele, persze ha nem lett idoben a kartya letiltatva es kiderul hogy hasznaltak az elvesztes es letiltas kozti idoben.
2020. dec. 18. 08:19
 13/18 anonim ***** válasza:
84%

"Bár persze volt már olyan is, hogy az okmányokat, a személyin látható aláírást felhasználva bement a tolvaj a bankba és az áldozatnak kiadva magát felvett minden pénzt a számláról."

Ez se az ügyfél problémája. A banknak veszteség, mint egy bank rablás. Azt se közvetlenül az ügyfél fizeti.

2020. dec. 18. 10:09
 14/18 A kérdező kommentje:
Mar meglett a tarcam mindennel egyutt, de koszonom:) munkahelyemen be volt esve egy resbe es csak ma vettem eszre ahogy visszamentem (epitesz vagyok es eleg nagy rendetlenseg van bent stb, valoszinuleg kiesett a zsebembol)
2020. dec. 18. 12:57
 15/18 anonim ***** válasza:
100%

Szerencséd van!

Szerintem dolgozz inkább home office-ban és akkor a probléma megoldva :D

2020. dec. 18. 18:43
 16/18 anonim ***** válasza:
100%
Örülök, hogy jó vége lett.
2020. dec. 18. 18:47
 17/18 A kérdező kommentje:
Nem tudok home officeban, epitkezest vezetek:)
2020. dec. 18. 22:20
 18/18 anonim ***** válasza:
0%

#9-esnek: szerintem te vagy nálam jobban "lehúzva" jelenleg.

De amúgy a véleményemet soha nem az alapján fogalmaztam meg, hogy mindenféle nímand senkik vajon milyen értékelést afnak majd rá.

Szóval ez engem egyáltalán nem érdrkel, a véleményemet pedig fenntartom!

Azt nem tudom, hogy a paypass limit hogy jön ide..

Te figyelj! Ha én észreveszem, hogy nincs meg a tárcám, én azonnal hívom a bankomat! Elmondom nekik, ha szükséges, hogy au utóbbi 2-3-5 órában nem voltam a kártyám birtokában, a felhelentést megtettem, legyenek szívesek, és érvénytelenítsenek minden tranzakciót ami ez alatt történt, a kártyaletiltással együtt:P

Igen, meg tudják tenni megalapozott esetben, úgy hívják a dolgot, hogy "chargeback" :P

Innentől nemtom miről beszélünk..

Bár velem még ez se történhetne meg, ha nem vagyok hulla részeg egyúttal, mert rögtön jön az sms a számlámon történt tranzakciókról.

Úgyhogy ha látom, hogy villog a telefon, elolvasom az üzenetet, én speciel azonnal tárcsáznám a bankot, hogy ezt az utolsó zrsnzakciót azonnal érvénytelenítsŕk, mert az nem én voltam..

Innentől a bank már csak elővigyázatosságból se engedne SEMMILYEN további tranzakciót a számlán, amíg valaki hitelt érdemlően nem igazolja, hogy ő a tulajdonos.

2020. dec. 19. 01:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!