Ez egy átverés, vagy hihetetlen szerencse?
Barátom instagrammon kapott egy üzenetet egy állítólagos amerikai üzletembertől, hogy 1 hét alatt egy összegből amit utalna neki (az üzletember a barátomnak utal) bitcoinnal tudna csinálni a barátom 80 ezer dollárt.
Barátomnak a számlanyitáshoz kell 30 dollárt beladnia, ez az összes költség, amit neki kéne csinálnia. Alapból teljesen biztosak lennénk abban, hogy ez átverés (nem gondoljuk azt most se, hogy ez valós még, mert a világ nem egészen így működik), viszont órákig beszélt az üzletember a barátommal, valamennyire hiteles módon, és 30 dollárért nem igazán éri meg sok órán keresztül foglalkozni valakivel, egyébként az üzletember ebből nem profitálna semmilyen módon, azt állítja, hogy kedvességből csinálja, mert ő már gazdag, és segíteni akar másoknak.
Az a kérdésem, hogy van-e valamilyen módszer amivel azt a 30 dollárt megtudja magának szerezni ez az ember a barátomtól, és hogy még kitudná-e valamilyen módon használni a barátomat.
NE. NE. NE
Ne legyetek ennyire hülyék kérlek, ne fogadjátok el és rendőrségnek is szóljatok, hogy miért? El mondom
Az a story, hogy voltam én és egy srác akivel egy társkeresőn ismerkedtem meg, el kezdtünk beszélgetni minden jó volt csak hát aztán jöttek a dolgok hogy ő most el megy dolgozni egy másik országba és majd ha megkapja a munkát küld nekem ajándékot csak írjam meg a címem az egész nevem és az email címem, na itt kezdett gyanús lenni a dolog mondtam neki hogy én ezt nem szeretném mert még nem bízok benne annyira aztán el kezdett érzelmileg zsarolni de mondtam hogy akkor sem, mondta hogy hát jó akkor mindegy aztán pár nap múlva kérdezte hogy nem veszek-e neki egy sim kártyát mondtam neki hogy le bukott mert fake profil volt, le tiltott... egy másik profilomról rá kerestem a profiljára és egy másik csajt ki rakott a storyjába, rá írtam a csajra beszéltünk és kiderült hogy vele is ez van mint velem, és még több lánnyal is, azóta is rendőrségi ügy, szóval tanuljatok a történetemből :)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!