Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Rendeltem egy terméket magàn...

Rendeltem egy terméket magàn személytől a vateràrol, de nem olvastam el sajnos rendesen hogy mit rendelek így nem azt kaptam amire szàmítottam. Vissza tudom kérni az àrát vagy így jàrtam?

Figyelt kérdés
2020. dec. 1. 13:46
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
81%
Próbálkozni mindig lehet, de az a minimum, hogy a postát bukod.
2020. dec. 1. 13:48
 2/11 A kérdező kommentje:
Köteles vissza fizetnie vagy nem? Mert azt mondja nem àll módjàba. Meg rendeltem ki fizettem el küldte azt mongya nem fogja vissza fizetni így ne is küldjem vissza.
2020. dec. 1. 13:58
 3/11 anonim ***** válasza:
100%
Ha te olvastad félre, és a kiírás valós volt illetve minőségbeli probléma nincs vele, akkor tudtommal nem köteles visszavenni!
2020. dec. 1. 14:02
 4/11 anonim ***** válasza:
89%

Nem, nem köteles.

A Vatera szabályzata - illetve a Polgári Törvénykönyv rendelkezései - alapján a megvétel pillanatában te elfogadtad, hogy azt te KÖTELES vagy kifizetni. A vásárló felelőssége, hogy tájékozódjon a termék paramétereit illetően.

Természetesen ha ő úgy gondolja, hogy jó fej lesz, mondhatja azt, hogy oké, visszaveszi. De ez az ő szabad akaratára van bízva, egyáltalán nem köteles ebbe belemenni. Ő részéről a kötelességét megtette, az, hogy te mást vettél meg, mint amire számítottál, az csak akkor érv, ha csalás, megtévesztés esete forog fenn. Tehát ha mondjuk egy LCD tévé van a képen, de egy CRT-t kapok helyette, akkor jogosan reklamálnék. Ha egy LCD monitor van a képen, de én nem olvasom el, hogy csak 15' átmérőjű, és nagyobbra számítok, az viszont már az én hibám, ilyenkor nincs jogalapom visszakérni a pénzemet.

Az elállási jog pedig az aukciókra nem vonatkozik.

2020. dec. 1. 14:06
 5/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm a vàlaszt.
2020. dec. 1. 14:07
 6/11 anonim ***** válasza:
24%

"A kereskedő elismeri, hogy a fogyasztó és a vállalkozás közötti szerződések részletes szabályairól szóló 45/2014. (II. 26.) Korm. rendelet alapján a magánszemély vevőt, mint fogyasztót elállási jog illeti meg, mely a termék átvételétől számított 14 napon belül gyakorolható. Az elállási joggal kapcsolatos tájékoztatást a kereskedő köteles biztosítani. A kereskedő a terméklapon megjelenítheti, ha a termékre elállási jog nem gyakorolható, jogszabály által meghatározott kivételek miatt."

[link]

2020. dec. 1. 15:04
 7/11 anonim ***** válasza:
100%
#6 itt magánszemély és vállalkozás közötti kapcsolatról van szó.
2020. dec. 1. 15:10
 8/11 anonim ***** válasza:
100%
Be is b*na ha el akarnám adni valami használt cuccomat, és két hét után jönne a levél, hogy bocs de visszaadnák, utaljam vissza a zsetont.
2020. dec. 1. 15:11
 9/11 anonim ***** válasza:
100%
A "mongya"-ért pedig jár a tasli.
2020. dec. 1. 15:11
 10/11 A kérdező kommentje:
Értem, szóval 2 magánszemély között történő kereskedésben az eladó nem köteles vissza fizetni. Ha a kereskedő vàllakozó lenne akkor illetne meg engem a 14 napos termék vissza küldése és a pénz vissza szerzése.
2020. dec. 1. 15:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!