Rendeltem egy terméket magàn személytől a vateràrol, de nem olvastam el sajnos rendesen hogy mit rendelek így nem azt kaptam amire szàmítottam. Vissza tudom kérni az àrát vagy így jàrtam?
Nem, nem köteles.
A Vatera szabályzata - illetve a Polgári Törvénykönyv rendelkezései - alapján a megvétel pillanatában te elfogadtad, hogy azt te KÖTELES vagy kifizetni. A vásárló felelőssége, hogy tájékozódjon a termék paramétereit illetően.
Természetesen ha ő úgy gondolja, hogy jó fej lesz, mondhatja azt, hogy oké, visszaveszi. De ez az ő szabad akaratára van bízva, egyáltalán nem köteles ebbe belemenni. Ő részéről a kötelességét megtette, az, hogy te mást vettél meg, mint amire számítottál, az csak akkor érv, ha csalás, megtévesztés esete forog fenn. Tehát ha mondjuk egy LCD tévé van a képen, de egy CRT-t kapok helyette, akkor jogosan reklamálnék. Ha egy LCD monitor van a képen, de én nem olvasom el, hogy csak 15' átmérőjű, és nagyobbra számítok, az viszont már az én hibám, ilyenkor nincs jogalapom visszakérni a pénzemet.
Az elállási jog pedig az aukciókra nem vonatkozik.
"A kereskedő elismeri, hogy a fogyasztó és a vállalkozás közötti szerződések részletes szabályairól szóló 45/2014. (II. 26.) Korm. rendelet alapján a magánszemély vevőt, mint fogyasztót elállási jog illeti meg, mely a termék átvételétől számított 14 napon belül gyakorolható. Az elállási joggal kapcsolatos tájékoztatást a kereskedő köteles biztosítani. A kereskedő a terméklapon megjelenítheti, ha a termékre elállási jog nem gyakorolható, jogszabály által meghatározott kivételek miatt."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!