Jár az állás keresési járadék?
Figyelt kérdés
Márciusig 2 évig kb folyamatosan dolgoztam. Márciustól augusztusig fizetés nélküli szabin voltam. Szeptemberben már kaptam újra fizetést és most október, novemberben is. Nem használtam ki az állás keresési járadékot, így ezzel a lehetőséggel élhetek még?2020. nov. 17. 06:22
1/10 anonim válasza:
Mivel fizetés nélküli szabadságon voltál, vagyis volt folytonos munkaviszonyod, ami most megszűnt, akkor jár.
2/10 anonim válasza:
Viszont rossz kategóriában tetted fel a kérdést, ez politika -> jog kategóriába tartozik.
3/10 anonim válasza:
Jár. Azt nézik csak, hogy az lmúlt 3 évben volt e legalább 360 nap munkaviszonyod. Neked 2017 novembere óta bőven megvolt, úgyhogy jár.
4/10 anonim válasza:
Viszont nem sok jár legalábbis a kalkulátort ha nézed
5/10 anonim válasza:
Ennyi infóból nem lehet tudni, mennyit fog kapni, ahhoz tudni kellene az elmúlt 4 negyedéves átlagfizuját.
6/10 anonim válasza:
Nekem elég magas volt a bruttóm mégse jótt ki sok azért írtam.
7/10 anonim válasza:
Az átlagfizujának a 60%-a, viszont nem lehet több, mint a minimálbér. Ha túl magas a bruttó, akkor kevesebb lesz, mint 60%.
8/10 anonim válasza:
Igen a minimálbér meg kb 140 ezer ft fizumnak kb a negyede. Meg kinek ki a túl magas bruttó mondjuk a br. 470.000 ft
9/10 anonim válasza:
A munkaviszonnyal eltelt időszakot nézik, nem azt, hogy mi történt alatta. Ha a járadék igénylését megelőző 3 évben legalább 360 napnyi jogviszonyod volt (neked ez a munkaviszony), akkor jár az álláskeresési járadék. Az sem kell, hogy folyamatos legyen. Csak legyen.
A járadék összegét annak igénylését közvetlenül megelőző 4 naptári negyedévben elért járulékalapot képező jövedelem alapján számolják ki. Abból képeznek egy napi átlagkeresetet és annak 60 %-a lesz a járadék napi bruttó összege.
10/10 anonim válasza:
... ami nem lehet magasabb, mint a minimálbér összege...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!