Mi az a forintmilliomos? Miben különbözik a milliomostól?
Figyelt kérdés
2020. okt. 24. 22:35
2/8 anonim válasza:
Évtizedekkel ezelőtt a valakire azt mondták Magyarországon, hogy milliomos, az igen gazdag embernek számított. Ma és gazdag lehet az akinek milliói vannak, de mondjuk dollárban. Forintban akkor számítasz gazdagnak, ha multimilliomos, vagy inkább milliárdos vagy.
3/8 anonim válasza:
A forintmilliomos csak forintban milliomos, ami lehet hogy nagy osszegnek tunik, de akar csak europai viszonylatban is szanalmasan keves ahhoz, hogy 'gazdagnak' lehessen titulalni. Van akinek a havi fizetese (es nem, nem tozsdei osztalekai meg menedzser-bonusza, fizetese) meghaladja az 1M forintot, es ettol meg ugyanugy alberletben el mert egy 50-60-90 millios atlag-budapesti lakast nem tud kifizetni..
4/8 anonim válasza:
Ez az angol millionaire szónak a szó szerinti fordítása, nem forintban értendő, hanem dollárban!
5/8 anonim válasza:
#3-asnál a pont! Sajnos ez az ország elárulta a saját társadalmát. 89-ben 9 éves "nagyfiú" voltam, emlékszek a várakozásra, a hangulatra,a szólamokra, pártok reklámjaira, mi gyerekek is a magunk dedos modjan beszelgettunk egymas kozott a suliban a kozelgo valasztasrol. Mindenki várt valamit, valami olyasfele hangulat volt a levegoben, hogy a sajt kezebe veheti az orszag az eletet, es irany a nyugati szinvonal. Hat ebbol kb semmi nem valosult meg szerintem, csak az, hogy az elmult 30 év alatt aki hatalom közelébe jutott, az szarrá lopta az országot. Az én generációm (40 vagyok) halalosan megutalta a politikat, politikusokat, es nagyon sok baratom mar kint el valamelyik nyugat europai orazagban. Sokan. Nagyon sokan. Diplomas vagyok (BME) de megis azt latom,hogy iszonyat negativ spiralban vagyunk,egyszeruen eltekozoltuk az elmult evtizedeket, irgalmatlan menyisegu penzt elegetve, es mar esely sincs ezt az orszagot normalis palyara allitani....
6/8 anonim válasza:
Utolsó, Sok mindenben igazad van és a te 80 utáni generációd még szerencsésebb, mint a fél-egy generációval idősebbek, mert ti már angolt tanulhattatok és sokkal nagyobb esélyetek volt főiskolára, egyetemre bekerülni, és ezekkel a tudássotokkal akár Külföldön is jobban boldogultok. Akik a legjobban megszívták ezt a rendszerváltást, azok a most 45-55 közöttiek. Ők úgy kerültek ki az álláspiacra, hogy nem volt használható nyelvtudásuk, keresett szakmájuk de még kellő mennyiségű gyakorlatuk sem. És ők lesznek az első olyan generáció, akiknek már nyugdíja sem lesz.
7/8 anonim válasza:
#5-ös vagyok. Igen igazad van #6-os!
Ez tényleg így van!
8/8 anonim válasza:
#5-ös vagyok ismét. Amúgy miért pontoztátok le sokan amit írtam? Melyik része nem korrekt?
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!