Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » A kriptovaluta értékét mi...

A kriptovaluta értékét mi határozza meg ?

Figyelt kérdés
Mi befolyásolja a kpiptovaulták értékét mint a Bitcoin és társai ? Ha jól tudom egy normál valutának az értékét a kereslet-kínálat, az adott ország gazdasági helyzete nagyban befolyásolja. De a kriptovalutáknál még soha nem hallottam, hogy nagyban kereskednének vele , mint a Dollárral vagy az Euróval és egyik országnak sem a hivatalos fizető eszközei de akkor mitől függ az értéke ?

2020. okt. 16. 15:42
 1/6 anonim ***** válasza:
65%
Egy lufi az egész. Attól van értéke, hogy az emberek úgy gondolják hogy van értéke, és elfogadják mint fizetőeszközt. Ez ugyanakkor kb. másnapra megváltozhat, ellentétben mondjuk a forinttal, ami mögött van egy jegybank, nem tudom hány kiló arany tartalékkal, tele vagyunk állami ingatlannal meg ingósággal, meg van 10 millió dolgozó magyar.
2020. okt. 16. 15:56
 2/6 anonim ***** válasza:
58%

@15:56

Javíts ki ha tévedek, de gondolom halvány fogalmad nincs róla, hogy egységnyi bitcoin kibányászása hogy történik, igaz?

2020. okt. 16. 16:45
 3/6 anonim ***** válasza:
52%
#2 nem kell tudni. ha már az összes ki is van bányászva, az se jelenti feltétlenül azt hogy nagy értéke lenne. végsősoron az dönti el hogy az embereket mennyire érdekli, mekkora értéket rendelnek hozzá
2020. okt. 16. 16:50
 4/6 anonim ***** válasza:
Tudom hogy hogyan történik egységnyi bitcoin kibányászása, sőt ki merem jelenteni hogy a kriptovalutákról meg úgy egyáltalán a blockchain technológiáról többet tudok az átlagnál:) DE ez nem változtat azon ami a kérdésre a válasz, hogy azért bányásszák, mert értéket tulajdonítanak neki. Erre hoztam példának hogy a forintnak az értéke sose lesz nulla, a bitcoinal ellentétben, aminek az értéke holnapra nulla lehet, ha holnaptól sehol nem fogadják el, mint fizetőeszközt. Nem azt mondom hogy ez azonnal meg fog történni, de a pakliban simán benne van. Mint ahogy az is, hogy az éppen aktuális applikáció amit az ember a kriptovalutájának a menedzselésére használ holnap kíírja hogy "Sorry, something went wrong, please try again later.". És akkor hova, kihez mész a "pénzedért", ki fog jótállni a bitcoin-odért?:) Ezért lufi, mert nincs mögötte garancia, biztosíték, se állami, se céges, se tárgyi, se semmilyen.
2020. okt. 16. 17:23
 5/6 anonim ***** válasza:

Az egész pénzügyi világ egy lufi :D

Birom ezt a lufis szöveget. Inkább tartom a befektetésemet bitcoinba mint Fiat-ba. A bitcoin folyamatosan deflálódik, még a fiat pénz inflálódik.

Persze megvannak a bitcoinnak is a hátrányai. Viszont ennyi erővel mindnenek van hátránya.

2020. okt. 16. 18:40
 6/6 anonim ***** válasza:
100%
Hát az lehet, csak míg a fiat pénz értékének megőrzésén egy egész ország dolgozik, addig a kripto értéke attól annyi amennyi hogy A és B felek a tranzakcióban megegyeztek hogy mekkora értéket tulajdonítanak neki. Ez megváltozhat holnapra, ennyit mondok.
2020. okt. 16. 18:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!