Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » DHL Express áfa fizetés? Hogy...

DHL Express áfa fizetés? Hogy van ez?

Figyelt kérdés

A múlt héten rendeltem egy terméket az Egyesült Államokból, amit a mai nap folyamán meg is kaptam. Elméletileg az ára alapján kellett volna 27% áfát fizetnem utána a csomag kézhezvételekor, illetve ha jól tudom még valami 5900 forint kezelési költség is lett volna rá, de a futár nem kért egy fillért sem. (a termék és a szállítás díja már ki lett fizetve online)

Pedig előtte még emailt is kaptam arról, hogy küldjem el a számlát amiből tudják mennyit fizettem érte, amit természetesen el is küldtem.

A kérdésem az lenne, hogy most mit kellene tennem? Esetleg küldeni fog a futárcég vagy a NAV csekket?

Bocsánat ha hülyeséget kérdezek, csak még új nekem ez a dolog. :D

2020. okt. 6. 13:58
 1/4 anonim ***** válasza:
Valószínűleg a futár cégénél volt egy kis kavarodás. Gyakorlatilag megkaptad az árut minden plusz fizetés nélkül, mondhatjuk szerencséd volt. Lehet a közel jövőben azért még számíthatsz arra hogy küldenek értesítőt (határozatot) hogy van elmaradás, de nem valószínűsítem....
2020. okt. 6. 19:16
 2/4 anonim ***** válasza:
Mázlid volt! Én 3 alkalommal rendeltem nagyobb értékben gépalkatrészt a hobby CNC gépem építéséhez, és mindannyiszor fizettem a kezelési költséget. Sőt még a számlákkal is kekeckedtek. Egyszer elég volt nekik sima képernyőmentés a paypal utalásról jpg formátumban, következőnél már rutinosan így küldtem, erre meg pdf-ben kérte, meg vagy 2x visszakérdeztek, hogy mi van benne, meg hány darab, egyszer még fel is hívtak, hogy mire akarom használni. Olyan volt mintha elő lett volna írva 2-3 levélváltás.
2020. okt. 6. 23:59
 3/4 A kérdező kommentje:

Értem, köszi a válaszokat.

Én csak ezt a -szerintem- automatikusan generált emailt kaptam amit kiküldenek ha EU-n kívülről jön a csomagod. Elküldtem pdf-ben amit kértek, de azon kívül nem keresett meg senki. Még csak a pontos költségekről sem kaptam tájékoztatást, szóval fura.

Az instrukciók is kicsit zavarosak voltak, mert azt írták hogy online is be lehet fizetni az áfát és társait, de se linket, se számlaszámot nem csatoltak mellé. Még a kézbesítés előtt írtam nekik, hogy befizetném online, csak mondják meg hogy hova, hogyan és mennyit kell küldeni, de nem válaszoltak.

Mindenesetre én nem bánom ha ez így marad. :D

2020. okt. 7. 09:22
 4/4 anonim ***** válasza:
Kell néha egy kis szerencse is! ;) Én bankkártyával fizettem a futárnál, sőt még küldtek olyan üzenetet is, hogy ha van rá lehetőségem, akkor nyomtassak már ki nekik valami formanyomtatványt, és kitöltve adjam oda a futárnak.(ne akkor keljen kitölteni) Nekem amúgy írták, hogy mennyit kell fizetnem átvételkor. Illetve a levélváltáskor mindig magánszemély neve aláírása volt az e-mailben.
2020. okt. 7. 09:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!