DHL Express áfa fizetés? Hogy van ez?
A múlt héten rendeltem egy terméket az Egyesült Államokból, amit a mai nap folyamán meg is kaptam. Elméletileg az ára alapján kellett volna 27% áfát fizetnem utána a csomag kézhezvételekor, illetve ha jól tudom még valami 5900 forint kezelési költség is lett volna rá, de a futár nem kért egy fillért sem. (a termék és a szállítás díja már ki lett fizetve online)
Pedig előtte még emailt is kaptam arról, hogy küldjem el a számlát amiből tudják mennyit fizettem érte, amit természetesen el is küldtem.
A kérdésem az lenne, hogy most mit kellene tennem? Esetleg küldeni fog a futárcég vagy a NAV csekket?
Bocsánat ha hülyeséget kérdezek, csak még új nekem ez a dolog. :D
Értem, köszi a válaszokat.
Én csak ezt a -szerintem- automatikusan generált emailt kaptam amit kiküldenek ha EU-n kívülről jön a csomagod. Elküldtem pdf-ben amit kértek, de azon kívül nem keresett meg senki. Még csak a pontos költségekről sem kaptam tájékoztatást, szóval fura.
Az instrukciók is kicsit zavarosak voltak, mert azt írták hogy online is be lehet fizetni az áfát és társait, de se linket, se számlaszámot nem csatoltak mellé. Még a kézbesítés előtt írtam nekik, hogy befizetném online, csak mondják meg hogy hova, hogyan és mennyit kell küldeni, de nem válaszoltak.
Mindenesetre én nem bánom ha ez így marad. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!