A munkanélküli segélyt fel lehet venni egy összegben is?
Figyelt kérdés
Kiléptem az előző munkahelyemről de a következőbe majd csak hó közepe vége fele kezdhetek addig elmennék munkanélkülire(az elmúlt 5 évet végig dolgoztam ezzel nem lehet gond. Nyilván addig kapni fogom a segélyt csak az egyik ismerősöm azt mondta hogy ha munkanélküliből megyek másik munkahelyre akkor felvehetem a maradék idő (ami a 90 napból még hátra van) egy összegbe ha akarom viszont akkor ugye 1 évig megint nem járna segély! Ez valóban így van?2020. szept. 21. 15:33
1/6 anonim válasza:
Majdnem.
A fennmaradó összeg 80%-át kérheted egy összegben (de csak miután lejárt volna az eredeti 90 nap).
2/6 A kérdező kommentje:
Tehát meg kell várni míg letelik a 90 nap és akkor kérvényezni kell gondolom!? és ha egy hét után már mehetek máshova akkor is kérvényezhetem majd! nincs minimum időhöz kötve hogy meddig kell munkanélkülin lennem?
2020. szept. 21. 16:03
3/6 anonim válasza:
Nincs, pár nap is elég. Én úgy csináltam, hogy mielőtt elkezdtem dolgozni, és lemondtam az álláskeresésit, akkor jeleztem az ügyintézőnek, hogy majd szeretném a maradékot. Ő pedig elküldte nekem emailben a nyomtatványt, amit ki kellett töltetnem a munkáltatómmal, illetve elmondta, hogy pontosan mettől meddig adhatom be az igénylést.
4/6 A kérdező kommentje:
tehát le is kell mondani? oké köszi!
2020. szept. 21. 16:14
5/6 A kérdező kommentje:
és ha netalántán ugyanoda megyek vissza dolgozni 1 hétre rá (nagyon erősködnek h menjek vissza) akkor is fel lehet venni a munkanélküli segélyt egy összegben?
2020. szept. 24. 09:49
6/6 anonim válasza:
A fennmaradó álláskeresési ellátás 80%-nak az egyösszegű kifizetését lehet kérvényezni, ha legalább napi 4 órás és határozatlan időtartamú munkaszerződéssel rendelkezel.
Ha ugyanoda mész vissza, akkor elutasításra kerül a kérelmed, mert nem arra lett kitalálva, hogy az igénybe vevők ugyanoda menjenek vissza dolgozni.
Két típusa van:
- lakó vagy tartózkodási helyeden kívül helyezkedsz el, akkor az elhelyezkedést követően azonnal kérelmezheted a kifizetést
- ha viszont a lakó vagy tartózkodási helyeden létesítesz munkaviszonyt, akkor meg kell várnod az eredeti lejáratot pl. ha október 10-én járt volna le, akkor október 11-től igényelheted.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!