Hogy működik a Tesz-veszen és a Vaterán a vásárlás? Úgy értem hogy működik a fizetés? Akkor kell fizetnem ha a postás hozza a csomagot?
Szia
Én ost vásároltam. Mi úgy beszéltük meg, hogy utánvéttel postán elküldi nekem a terméket. Ez úgy működik, hogy ő feladja utánvétként a csomagot. Amikor jön a posta, akkor én kifizetem a terméket+ postaköltséget. És így akkor kapja meg a pénzt, amikor aposta elvitte neki. Erről természetesen ő is és én is kapok bizonylatot, tehát senki nem jár rosszul, nincs semmi átverés. Mert már hallottam olyat, hogy kifizette a terméket és nem kapta meg. Nekem ez a módszer (utánvét) sokkal szimpatikusabb és megbízhatóbbnak tűnik.
Szia!
Igen,az eladó megjelöli,h banki átutalással,készpénzzel vagy utánvéttel kéri az áru árát.Ettől függ hogy mikor kell fizetned,van aki csak előre utalás után postáz,na én ezt amódszert nem szeretem,hiába vannak + minősítései. Plusz az eladó dönti el,hogy postázza e vagy nem a terméket,ez is fel van tüntetve az oldalon.
Sajnos az utánvét az eladónak elég kockázatos:
-meg kell előlegezni a sokkal drágább feladási dijat
-ha a vevő nem veszi át a postástól a terméket, az eladónak kétszeres postaköltség a vesztesége, ami több ezer forint.
-sokkal jobb ajánlott levélként feladni terméket, igy nem olyan költséges és van bizonylat.
Jó gondolkodás az utolsó hozzászólás,de sajnos a gyakorlatban nem így működik. Az eladó pontosan fordítva látja ezt, te keresel valamit, ami nála van...:-)
Nem szeretik az utánvétes megoldást. Inkább a banki utalást, azt követően postáznak. Én Vaterán többször vásároltam, sosem volt gond eggyel sem, pontos partnerek. El tudod olvasni az eladóról az összes véleményt. Olyantól ne vegyél, akinek több negatív értékelése van, vagy az értékelésekből az derül ki, hogy nem rugalmas partner! Sok szerencsét a vásárláshoz!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!