Short-olással kapcsolatban egy kis segítség?
Kölcsönveszed, eladod, visszaveszed.
Megvan adva a pozíció mekkora %-át kell fedezetként letenni. Ha a pozíció értéke ez alá csökken, akkor likvidálják, vagy margin call.
RC-nél csak magyar blue chipeket tudsz shortolni.
Small cap részvényeknél ha gap up indul a kereskedés (pl egy laza +20-30%) akkor bizony margin call, és alakulhat ki tartozásod a brókercég felé.
Összességében jótanács: még korán van.
Na jah.. ha nem lehet RC-nél csak magyar részvényeket, akkor hagyom is most. Amerikai tőzsdén szoktam csak kereskedni. Luckin Coffe-t akartam volna ma megshort-olni, és lám be is jött volna.
Kell lennie szabad pénzednek? Amúgy erre voltam leginkább kíváncsi. Ha részvényekben van, akkor úgy nem lehet short-olni?
Korán van.. ezt kaptam 5 hónapja is, amikor kezdtem a tőzsdét élesben, és végülis valamennyire igazuk volt, de szerintem a tőzsdézést csak élesben lehet megtanulni. Ide kell a gyakorlati tapasztalat, főleg pszichésen tud hatalmas nyomást gyakorolni az emberre, ha látja jókora mínuszban vannak a részvényei. 1 millióval kezdtem, azóta voltam már 500 ezer pluszban is, utána 300 ezer mínuszban. Nagyjából most vagyok ott, ahonnan indultam, és úgy érzem nagyon jót tett nekem ez a rengeteg kereskedés a gyakorlatban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!