Megigényelhetem e én is a rendszeres gyermekvédelmi támogatást ha anyám nincs itthon?
Vagy ennyi idősen már alapból nekem kell igényelni?
19/F
Hogy érthetőbb legyen bemásolom ide hogy kinek is jár!
"Kinek jár gyermekvédelmi kedvezmény?
Annak, akinek a családjában az egy főre jutó havi jövedelem nem haladja meg az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összegének 110 százalékát, a tartósan beteg, illetve fogyatékos gyermeket nevelőknél a 120 százalékát, ha
- egyedülálló szülő vagy más törvényes képviselő neveli a gyer- meket vagy
- a gyermek tartósan beteg vagy súlyosan fogyatékos vagy
- a nagykorú gyermek megfelel az egyéb feltételeknek
A gyermek nagykorúvá válása után is jár rendszeres gyermekvédelmi kedvezmény - addig, míg a jogosult nappali oktatás keretén belül tanul - a 23. életévének betöltéséig (ha felsőfokú intézmény nappali tagozatán tanul, akkor a 25. életév betöltéséig).
A tárgyévben fennálló rendszeres gyermekvédelmi kedvezményre jogosultak után évi két alkalommal 5-5000 forint egyszeri támogatást folyósít a település önkormányzatának jegyzője."
Szia,
Én egyedül igényeltem.Anyukám betegeskedik,és mindent én intézek.Nekem nem szóltak,hogy én nem intézhetem el.
Bevittem a papírokat,és kész.:)
Intézd el nyugodtan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!