Addig nem írják át amíg a tartozás nincs rendezve...Csakis nulla forinttal írja át..
2010. aug. 5. 13:01
2/13 anonim válasza:
Nem írják át tartozással. Ha jól értem, Te tartozol, de aki megveszi a házat, az kifizetné a Te tartozásodat is, jól értem?
Ha ez van, akkor ő bemegy, kifizeti a Te tartozásodat, és máris átírják. Az ELMŰ-nél tökmindegy, ki fizeti ki a tartozást, de csak 0-ás tartozással írják át másik fogyasztó nevére.
Azaz a vevő nyugodtan kifizetheti személyesen ott a helyszínen a Te tartozásodat.
2010. aug. 5. 13:07
3/13 anonim válasza:
De igen átírják tartozással is. Én így irattattam a nevemre, amikor megvettük a lakásunkat az egyik rokonunktól. Vittem az adás-vételit, azt mondták, majd behajtják a rokonon, és simán átírták a nevemre.
2010. aug. 5. 13:15
4/13 anonim válasza:
Jelentem, nálunk, Budapest XIV. kerület, nem írják át tartozással.
2010. aug. 5. 13:17
5/13 anonim válasza:
Én az Árkádban irattattam át.
2010. aug. 5. 13:22
6/13 anonim válasza:
Én Zuglóban vettem lakást 3 hónapja, és a Péterffy Sándor utcai irodájukban voltam átíratni. Az előző lakónak volt egy kemény 2.200 Ft-os tartozása, és hepciáskodott velem a nő, hogy nem írja át. Kifizettem a 2.200-at, (nehogy már ezen múljon), és így átírta.
Ezek szerint nem mindegy, hova megy az ember???
Kérdező, kérdezd meg telefonon előtte, ahova mész. Biztos ami biztos.
2010. aug. 5. 13:25
7/13 anonim válasza:
Nem "lehetőség", kötelesség az átírás. Amennyiben nem családon belüli adás-vétel volt, a közműszolgáltatónak szerződéskötési kötelezettsége van az új tulajdonossal.
Tehát az előző lakó tartozása nem oszt és nem szoroz az átírásnál, a közműszerződést meg kell kötni és az új tulajdonosnak a szolgáltatást BIZTOSÍTANI KELL - ha nincs egyéb kizáró ok.
Tehát olyan nincs, hogy "nem írják át." Át kell.
2010. aug. 5. 13:37
8/13 anonim válasza:
Lehet, hogy bepróbálkoznak, hogy ne nekik kelljen sz@rakodni a tartozásokkal. De higgyétek el, 160000 ft tartozás volt és átírták a nevemre az órát. Csodálkoztam is, mert én is biztos voltam benne, hogy nem írják át így, mondtam is, hogy legvégső esetben kifizetem, mert tudtam, hogy a rokon úgyis odaadja a pénzt (nem azért volt tartozás az órán mert nem volt pénze, teljesen más ügy), de az ügyfélszolg. csajszti azt mondta, hogy nem kell kifizetnem, mert behajtják a rokonon.
2010. aug. 5. 13:48
9/13 anonim válasza:
Érdekes mert mi is az Árkádban akartuk a villanyt átíratni.Apáról fiúra..De csak úgy írták át,hogy mi kifizettük a 13.000 forintos tartozást az apa helyett(ő elhunyt),és nulla forinttal lett a fia nevén a villany..
2010. aug. 5. 13:52
10/13 anonim válasza:
Hááát én sem értem, esküszöm felhívok egy ügyfélszolgálatot. Én azt hittem, hogy változott a törvény, és azért írták át minden zokszó nélkül. Ez 2007-ben volt, mikor én írattam át az órát.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!