Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Közfoglalkoztatott tanulhat...

Közfoglalkoztatott tanulhat nappali tagozaton?

Figyelt kérdés

Felvettek egyetemre viszont szeretnék maradni a jelenlegi munkahelyemen ahol közfoglalkoztatott vagyok. Viszont nappalira vettek fel és csak egy félév után van lehetőség arra, hogy átvegyenek levelezőre.

Erre az esetre van valami megoldás?

2020. aug. 17. 15:00
 1/7 A kérdező kommentje:
Van erre valami jogi szabály?
2020. aug. 17. 15:03
 2/7 anonim ***** válasza:
55%

"Esti/levelező tagozaton tanulhat-e a közfoglalkoztatott?

Válasz

A jogszabály a nappali tagozaton folytatott tanulmányokhoz fűz jogkövetkezményt, vagyis nincs akadálya annak, hogy a közfoglalkoztatott esti vagy levelező tagozatos oktatásban vegyen részt."

Feltételezhetően nem maradhatsz, ha nappalin tanulsz.

[link]

2020. aug. 17. 15:23
 3/7 A kérdező kommentje:
Fizetés nélküli szabadsággal sem?
2020. aug. 17. 17:16
 4/7 anonim ***** válasza:
Közfogis= munkanélküli, na most a nappali tagozattal tb biztosított leszel. Amúgy a nappali tagozattal mehetsz diákmelózni,sokkal jobban kereshetsz, mint a közfogis bér. Ráadásul tapasztalatnak se utolsó.
2020. aug. 17. 17:55
 5/7 anonim ***** válasza:

4-esnek!

Maximálisan egyetértek.

A Kérdezőnek!

Vágj bele a nappali tagozatba, számos jó diákmunka lehetőség van.

Ahogy 4-es írta, alapból TB-biztosított leszel nappalin.

Ha jól tanulsz, ösztöndíjas is lehetsz. Diákhitelt is

vehetsz fel, s azzal kapcsolatban is számos kedvezményt

nyújt az állam.

2020. aug. 18. 00:00
 6/7 A kérdező kommentje:

Igen ezt értem. Viszont mindenképp a jelenlegi munkahelyemen szeretnék maradni.

Ezért érdekelne, hogy a fizetés nélküli szabadsággal mi a helyzet, ugyanis (elvileg) közös megegyezés szerint megtörténhet ha a munkáltató belemegy. És mivel nem alanyi jogon jár így TB-re se vagyok jogosult.

Erre lennék kiváncsi, hogy ez közfogisként megoldható-e, hogy fizetés nélküli szabadság alatt én nappalin tanulok mert tudom, hogy normál esetben igen.

De köszönöm a válaszokat! :)

2020. aug. 18. 12:21
 7/7 anonim ***** válasza:
Közfogisként nem hiszem. A munka rendszerében, aki nappalin tanul, annak az a "rendes munkaviszonya" . Ráadásul ezek a közmunkás helyek határozott időre szólnak, pár hónap, max 1-2 év. Azért vagy ott, mert kell oda az ember, kb mindegy ki, nem fogják neked hónapokig tartogatni a helyet. Esetleg azt tudod megcsinálni, hogy beiratkozol a suliba, de az első 1-2 féléved passziváltatod és akkor maradhatsz a szerződésed végéig.
2020. aug. 18. 12:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!