Rendeltem online egy cipőt, de az oldalnak csak üzenetet lehet írni semmi elérhetősége, és több pénzt is vontak le, mint amiről szó volt a megrendelésben. Mit tehetek?
Agusztus 8.-án rendeltem egy cipőt a www.converseoutletbudapest.com - ról 2200 ft-tal többet vontak le a kártyámról. Nem tűnt kamu oldalnak ezért nem kerestem nagyon utána, de amikor láttam, hogy többet vontak le, írtam 3 panasz üzenetet ma már a 4.-et, de választ egyszer se kaptam. Tudom, hogy béna dolog volt nem utána nézni, de nem tudom mit csináljak. Kerestem mindenütt az elérhetőségeit az oldalnak, de sehol semmi. A szállítás 3-10 munkanap szóval reménykedek, hogy tényleg küldenek cipőt, csak emiatt a 2200 ft miatt kezdtem el aggódni, meg hogy semmi választ nem adnak és felkeresni se lehet őket. Ha nincs mit tennem remélem más nem fut bele ezért neveztem meg az oldalt.
Előre köszönöm a hasznos válaszokat!
Sajnos elég nagy az átverés veszélye. A "Nem tűnt kamu oldalnak" dolgot azért felejts el, mert nem az számít hogy gagyinak néz ki egy oldal vagy sem. Ezek már mind egy sablon alapján készülnek ahol adott (és modern, jól kinéző), ezt töltik fel pár adattal (+ van magyar fordított sablonszöveg is), és kész a "webáruház". Csak éppen sehol egy céginformáció és hivatalos adat, ahol panasz esetén bárkinek reklamálni lehet.
Millió ilyen oldal van, úgyhogy jó a szándékod hogy felhívod a figyelmet, de sajnos nem elég. Mindenkinek meg kell tanulnia ezeket az ellenőrző lépéseket, hogy észrevegye a csalást. Lehet hogy látszólag megspóroltál 5 ezer forintot egy cipőn (ahol pedig ilyen 70-90%-os leárazás van, és nem kongatja meg valaki fejében a vészharangot, hogy ilyen NINCS, akkor sokan bedőlnek), csak lehet nem kapsz a végén semmit. Vagy valami iszonyat gagyi hamisítványt ami egy hónapon belül szétesik, vagy elengedi a ragasztás ha vízbe lépsz.
Tipp: várd ki a visszaigazolást követő 10 munkanapot, mert hátha lesz belőle valami. Ha nem, akkor irány a bank és chargeback-et kell megpróbálni indítani. Lehet beletelik pár hétbe mire visszakapod a pénzed, de akkor sem dobtál ki egy húszast az ablakon.
Egyetlen dolgot tehetsz: tanulsz a hibádból.
Kapni fogsz valami ócska, igénytelen kínai hamisítványt, de olyat, amiről kilométerről lerí, hogy gagyi.
Visszaküldeni nem tudod hova, feljelenteni sok értelme nincs, hiszen még csak nem is Magyarországon van bejegyezve az oldal.
Hülye voltál, így jártál. Viszont megtanultad, hogy előbb gondolkozz, utána vásárolj.
jelezd a bankodnak, hogy átverték, és ha nem jön meg a termék, kérj chargeback-et
a kártyát is tiltasd le, mert ezek az oldalak általában adathalász oldalak is, a kártyaadatokat a darkweb-en értékesítik és utána visszaélnek vele
Sziasztok 2 napos késéssel de megjött a cipő.
Tény, hogy nem dobozban adták fel nem tudom h eredeti e, de ha nem az szépen hamisították meg.
A kommunikáció miatt aggódtam, mert azóta se válaszoltak, de szerencsére alaptalan volt a félelmem 😁
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!