Egészségpénztár váltáskor újraindul a 180 napos várakozási idő?
Ha átmész máshová, ott újra be kell fizetned a pénzt és 180 nap után veheted majd igénybe. Teljesen mindegy, hogy másik EP-nél már tavaly befizettél.
Attól, hogy a Telenornál lejárt a 2 év hűségidőd, nem fog a Vodafone ingyen telefont adni, csak miután náluk is teljesítetted a feltételeket.
"Ha átmész máshová, ott újra be kell fizetned a pénzt"
Ebben egészen biztos vagy? Mert én nézegetem a pénztárak honlapját, és azok alapján nekem úgy tűnik, hogy ez inkább úgy működik, mint a bankváltás, vagyis nem kell felvennem a pénzt és újra befizetnem, hanem az egyik pénztárból közvetlenül a másikba kerül. De nem is lenne logikus, hiszen ha fel kéne vennem és újra befizetnem, akkor felvételkor adóköteles lenne az összeg, plusz az új pénztár is levonná a befizetéskor a maga részét - ez így akkora költséggel járna, hogy senki nem váltana, ha már van egy jelentősebb összeg a számláján.
A telefonos párhuzam ezért nekem kicsit sántít. Ettől persze lehet hogy így van, és újra ketyeg a 180 nap. Tudnál erre valami linket vagy bármit küldeni? Vagy ez saját tapasztalatod, mert átléptél egyik EP-ből a másikba? Köszi, előre is!
Köszi az infót, épp ebben gondolkodok én is. :)
Megkérdezhetem, hogy te végül melyik EP mellett döntöttél? (én elsősorban lakáshitel-törlesztésre használnám)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!