91 771 Ft egy főre eső havi bruttó jövedelem soknak vagy kevésnek számít?
Figyelt kérdés
Tökre nem értek ehhez, meg nincs semmiféle összehasonlítási alapom, hogy másoknál ez mennyi :S A bruttó meg azt jelenti, hogy igaziból nem is ennyi, hanem kevesebb, nem? Amúgy a kollégiumi felvételim miatt érdekel, hogy ez mennyire számít soknak vagy kevésnek vagy közepesnek.2010. aug. 4. 15:14
2/15 anonim válasza:
A bruttó az, amiből még nem vonták le az adót. Te ebből a pénzből az új adórendszer szerint kb. 61 ezer forintot kapsz meg. Hogy ez jó-e, attól függ, mekkora a háztartás. Ha egyedül élsz, akkor nehezebb, mint ha mondjuk egy másik keresővel. Ha egyedül vagy kereső, és mondjuk még két gyereked is van mellé, akkor meg oltári kevés.
3/15 anonim válasza:
Szerintem ez tök sok. Vagy csak mi vagyunk nagyon csórók... De inkább kezdj albikat nézni..
4/15 anonim válasza:
Ti vagytok oltári csórók...
90 nettóra már azt mondanám, hogy átlagos.
Ez majdnem minimálbér.
6/15 anonim válasza:
Értem én, de ez egy főre eső. Ha ketten vannak tesók, akkor a két szülő együtt bruttó 360at keres. Az azért nem minimálbér.
7/15 anonim válasza:
A kolihoz soknak számít, amúgy meg kevésnek. Ez azt jelenti, hogy kb. nettó 50-60ezer Ft jut fejenként. Igen ám, de ebből az összegből még ki kell fizetni a rezsit is, meg a hiteleket ha vannak. Egyébként igen. A bruttó azt jelenti, hogy ebből még adózol.
A kolihoz meg azért sok, mert nagyon sok szülő vállalkozó, így ők minimálbérre vannak bejelentve. Azzal ti nem tudtok versenyezni. :-(
8/15 anonim válasza:
"A kolihoz meg azért sok, mert nagyon sok szülő vállalkozó, így ők minimálbérre vannak bejelentve. Azzal ti nem tudtok versenyezni. :-("
Rohadna meg mind...
9/15 A kérdező kommentje:
van 1db kereső (anya) meg 1db eltartott (én)
a szüleim elváltak és nincs testvérem
kb 140 km-re lakom az egyetemtől
2010. aug. 4. 17:04
10/15 anonim válasza:
A távolság mindegy. Viszont a nettó jövedelem érdekli őket. Nekem tavaly 50 ezer nettóval épphogy sikerült bekerülnöm koliba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!