Előre utalással vásárolni jofogáson?
Jófogáson NEM UTALUNK ELŐRE!
Értékeléssel nem rendelkező eladók árulnak - lehet, hogy totál becsületes, de az is lehet, hogy egy csalóba futsz bele.
Ha mindenáron meg akarod venni a dolgot, akkor mondd neki, hogy tegye fel a Vaterára, ott megveszed (ott ugyanis lehet értékelni, ha nem küldi a terméket, akkor a Vatera rendőrségi feljelentés után akár 100.000 ft-ig kárpótol, bizonyos lépések megtétele után - ez a Biztonságos Vásárlás Program)
Ha nem akarja az eladó feltenni a Vaterára, akkor vagy kitiltották vagy nem okés a dolog (esetleg nem ismeri a működését, de ez a kisebb valószínűségű)
Jófogáson semmi ilyen nincs, ha nem küldi az eladó, max feljelentheted a rendőrségen, aztán imádkozhatsz, hogy mást is becsapjon és a rendőrség összegyűjtse az adatokat vagy ha nem, akkor futhatsz a pénzed után.
Pontosítok: Jófogáson nagy értékű dologért nem utalunk előre - ha 1-2000 ft elvesztése nem fáj, akkor meg lehet kockáztatni.
És ami lemaradt: esetleg elmész a dologért és személyesen veszed át - ha nem éri meg és nem teszi fel a Vaterára, akkor meg engedd el a dolgot...
3-as, nem vagy egy kicsit "paranoiás", bocs? :D
Pl. Vaterán egy 5 ezer pozitívval rendelkező eladó pont Téged fog becsapni? Meg mint írtam, a Vatera kárpótol is, ha tényleg becsap az eladó.
Arról nem beszélve, hogy a webáruházak között is nem egy van, aminél kártyás fizetés van és megbízhatóak.
Ebay-n, Wish-en, stb nem is tudsz másképp vásárolni, csak előre fizetéssel.
"Vagy van utánvét, vagy nincs, és elállunk."
Szíved joga, de én meg nem küldök semmit utánvéttel - ez meg az én szívem joga.
Van több száz pozitív értékelésem, a telefonszámom előfizetős, lekérdezhető. És a lényeg: a számlaszám ma már nem lehet kamu, az egyértelműen egy létező, valós lakcímmel és személyes adatokkal rendelkező személyhez köthető. Ki az a hülye aki így akarna csalni, mikor feljelentés esetén a rendőrségnek kb. fél óra őt azonosítani és eljárás alá vonni? Ezzel szemben a vevővel sokkal nehezebb eljárni, ha csak poénból rendel valamit kamu címre, amit én adott esetben több ezer Ft-ért postázom, aztán senki nem veszi át, én meg bukom a költséget, plusz visszaszállítási költség.
Kérdező, általában privátra nem válaszolok (sajnos rossz tapasztalataim vannak innen :-( ), de itt - tiszteletben tartva az ott megírtakat - szívesen.
Tizenezer ft-ért nem fogják ekőállítani, ha nem küldi.
Az, hogy mit mond, egy dolog. ÍRÁSBAN megbeszélt dolog talán működhet, de inkább az van, hogy vagy megkapod, vagy nem.
Elmondtam fentebb a megoldást - írd meg neki, tegye fel a vaterára.
Elmondom a lehetséges variációkat:
- megveszed a Jófogáson, előre utalsz, elküldi, azt kapod, amit vettél, MŰKÖDIK IS, mindenki boldog (ez lenne az ideális)
- előre utalsz, nem kapsz semmit, bottal ütheted a nyomát, Face foiókot bármikor meg lehet szüntetni, hamisat létrehozni, stb. Rendőrségen feljelentheted, de ez csak szabálysértés 50 ezer ft alatt, nem nagyon fognak nyomozni, max ha másokat is becsap. Vagy elkezdenek nyomozni és évekig várhatsz a pénzedre.
- előre utalsz, kapsz egy rosszul működő valamit, te mérges vagy - jogosan - az eladó meg letojja, mert már fizettél, pénzt vissza nem fizet, vissza nem veszi, marad a nyakadon a dolog és a rossz szájíz, hogy becsaptak
- megmondod neki, hogy tegye fel a Vaterára: ekkor Téged a vatera véd, megkapod a pénzed, akkor is, ha a srác nem küld semmit. Az igaz, hogy a srácnak ebben az esetben a vatera felé 6 % jutalékot kell fizetnie, de legalább eladta a dolgot és a nagyja pénze megmarad.
Nos, azt hiszem, minden variációt leírtam, innetől fogva rajtad áll, melyiket választod...
Értékeléssel nem rendelkező oldalakon úgy csapnak be, ahogy akarnak. Nem mondom, hogy be is fognak, de az esélye bőven megvan - főleg műszaki cuccoknál!.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!