Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Mi van ha nem fizetem be a...

Mi van ha nem fizetem be a gázszolgáltatónak a résszámlát?

Figyelt kérdés
Túlságosan sokat számláznak ki!Nyári időszakban 7e ft/2 hónap.Ezt én nagyon soknak találom,ahhoz képest hogy a fogyasztás pedig 10m3 erre az időszakra(csak a gáztűzhely fogyaszt),előtte is sokat küldtek ki,ha ezt befizetem akkor kb ennyivel van túlfizetés.Úgy gondoltam megvárom míg kijönnek leolvasni decemberben és befizetem az elszámolószámlán lévő összeget.Mi van ha nem fizetem be a résszámlát?
2010. aug. 3. 06:01
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Ha 2-3 hónapig nem fizetsz,akkor kikapcsolják a gázt! Ha csak a leolvasáskor fizetsz,akkor a végszámla akár 50-60.000.- is lehet. Döntsd el,hogy neked melyik a megfelelőbb.
2010. aug. 3. 06:29
 2/5 anonim ***** válasza:
68%
7000 Ft 2 hónapra nem sok.
2010. aug. 3. 06:43
 3/5 anonim ***** válasza:
54%
Mi lenne kikapcsolják. A résszámla átalányt jelent. Ezt mindenképpen fizetni kell, függetlenül attól, hogy mennyit fogyasztottál. Az egy dolog, hogy most nem fogyott annyi. Ez tudod úgy működik, hogy éves leolvasáskor az egy éves fogyasztás alapján van megállapítva az átalány. Ezt fizeted egy évig. De ha te sokallod vagy keveselled az átalányt akkor tudod csökkenteni vagy emelni. na ha most erre a pár hónapra soknak tartod akkor kérjed, hogy csökkentsék le a részszámla havi m3 átalányát. De ezzel télen vigyázz, mert akkor fogy a gáz és akkor lehet éveskor lesz ráfizetésed. Önkényesen fogod és nem fizeted ez nem így működik.
2010. aug. 3. 06:44
 4/5 anonim ***** válasza:

Istenem egyes emberek hihetetlenek, kérdező ne haragudj ehhez én már mit mondani nem tudok. De ha a saját hülyeséged és tudatlanságod miatt kikapcsolnák három hónap múlva a gázt, vagy kapnál fizetési felszólítót és emlékeztetőt akkor te lennél felháborodva.

És előttem már le írták jól hogy mi a helyzet és mit jelent a részszámlás fizetés.

Ha nem tetszik kérd magad át diktálósra.

No comment

2010. aug. 3. 10:57
 5/5 A kérdező kommentje:
:) kedves utolsó...hozzátartozik a dologhoz hogy 1 éve lakunk itt..tehát az előző fogyasztás eggyáltatlán nem a mi átlagunk.A másik...a gázt kizárólag és csakis főzésre használjuk.2 személyre.ugyhogy szerintem igenis sok.ha így számolom,akkor minimum 220ft/m3 nek kellene hogy legyen a gáz ára,és akkor jönne ki annyira amennyit ők számláznak.de nem ennyi a gáz!kicsit sokat számláznak.kértem a csökkentést,de semmi látszatja.a diktálást is,de azt mondták nem lehet..csak jövőre.most lehet véleményezni..fafejek.
2010. aug. 3. 13:39

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!