Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Ha egy kis boltban veszek...

Ha egy kis boltban veszek valamit és bankkártyával fizetek, milyen adatokat látnak?

Figyelt kérdés

Arra vagyok kíváncsi,ha fizetek a kicsi kézi terminál segítségével (érintős módon) egy kis boltban, akinek tulajdonában van ez a készülék és a számla amire megy az általam befizetett összeg, vajon mit lát? milyen adatokat? Látja a számlaszámom és a nevem?

Vajon úgy látja mint amikor nekem utalnak NetBankon? Mert speciel én ott látom, a számlatulajdonost és a számlaszámot továbbá az összeget.

Hogy működik ez? A visszaigazoló blokkon csak az utolsó 4 karaktere látszik a számlaszámnak. De a háttérben? Köszönöm!

2020. jún. 29. 21:18
 1/4 anonim ***** válasza:
77%

Semmit sem lát.... az elszámoló bank X időközönként elküldi a boltnak az X időszak alatt beérkezett pénzt.

Szerinted minden vásárlási összeget külön utalnak át a boltosnak? Nem.

2020. jún. 29. 21:57
 2/4 anonim ***** válasza:
74%
Pedig de, vannak olyan konstrukciók, amikor nep naponta utalják az összeget, hanem tételenként.
2020. jún. 29. 22:03
 3/4 anonim ***** válasza:
77%

Egy elszámolást csatolnak, amin a kártya első és utolsó négy száma van rajta, a vásárlás dátuma, összege, levont költsége, jóváírt összeg.

Magán a banki kivonatot a POS terminál azonosító szerepel, és a jóváírt összeg.

2020. jún. 30. 06:28
 4/4 anonim ***** válasza:
80%

Semnilyen erzekeny adatot nem latnak. Nem latjak a teljes bankkártya szamot, se alejarati datumot, se a cvc kodot.

A szamlaszamodat meg plane nem.

2020. jún. 30. 07:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!