Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Hogyan tarthatnám meg a...

Hogyan tarthatnám meg a házamat ha csak az én nevem van a tulajdonlapon de kisebb részt fizettem be, ennek ellenére nem szeretnék megválni tőle? Részletek lejjebb!

Figyelt kérdés

Tisztelt fórumozók!

Harom eve edesanyam es parja osszehazasodott majd vettek kozosen egy hazat. A haz osszege 7,5 millio forint volt

Ebbol en 2,5-et adtam be. Mostoha apam pedig ot milliot.

Az osszegbe amit kertek ugy jarultam hozza hogy a nevemre irjak a hazat. (Nem en kertem, ez csak a donto ok volt plusz a birosag egybol elkobozta volna toluk a hazat mostohaapam korabbi hazassagbol valo adossagai vegett)

A tulajdonlapon az szerepel hogy en vagyok az egyedi tulajdonos mig mostohaapam elete vegeig haszonelvezo. Edesanyamek idokozben elvaltak, o el is koltozott a haztol. Egyedul mostohaapam el benne. Engem nem zavar hogy addig van ott amig el, viszont o azt keri hogy mondjak le a tulajdonomrol hogy o majd az unokajara irathassa ha betolti a 18-at.(jobb ha tudod: mindket fiaval katasztrofalis a viszonya, az unokajat nem engedik hogy lathassa es hallani sem akarnak rola hogy ez megtortenjen. A gyereket meg amugyis kihasznalnak mivel a szulei katasztrofalis természetűek, ezert sem szeretnek lemondani a tulajdon jogrol mert a leheto legrosszabb kezekbe kerulne.) ( Kifizeti azt a 2,5 millio forintot (amit en nem akarok, hisz ennel joval tobb penzem van benne: illetek, butorok, szamlak amiket ok neha nem tudtak fizetni nem beszelve a rengeteg munkarol amit ennek a penznek az osszegyujtesevel toltottem, maskulonben egy sajat masik hazba fektettem volna bele. Mostohaapam egy olyan levelet akar velem irattatni amiben feltuntetem hogy mennyi osszeget adtam bele en a hazba es mennyi osszeget adott bele o. Evvel birosagra is akar fordulni. Varom a tanacsotokat. Megegyszer hangsulyozom. Nem kivanom a halalat es eljen abban a hazban nyugodtan ha meg husz evet is el (72 eves) de nem mondanek le a tulajdonomrol.

Tudom hosszu es bonyolult de gondban vagyok es nem szeretnem birosagra vinni az ugyet.Előre is köszönöm a segítségeteket!

2020. jún. 26. 14:21
 1/8 anonim ***** válasza:
94%
Annak van nyoma bárhol is, hogy ő adta bele az öt milliót? Mert ha nincs, akkor sokat nem tud tenni, ez a te tulajdonod és kész.
2020. jún. 26. 14:33
 2/8 anonim ***** válasza:
17%

El vagy tévedve.

Nem a te házad.

"Harom eve edesanyam es parja osszehazasodott majd vettek kozosen egy hazat. A haz osszege 7,5 millio forint volt

Ebbol en 2,5-et adtam be. Mostoha apam pedig ot milliot."

Hogy a 2,5 millióért a nevedre írták, az a tudatlanságukat jelzi.

2020. jún. 26. 14:44
 3/8 A kérdező kommentje:
Nincs nyoma. Errol akar altalam egy levelet irattatni.
2020. jún. 26. 15:07
 4/8 anonim ***** válasza:
91%

Ha nincs nyoma, akkor tényleg nem nagyon tud mit tenni. Pereskedhettek pár évig.

Én nem írnék neki semmiféle papírt.

Hanem összeadnám mennyiben van nekem a dolog (haszonáldozattal együtt) és megmondanám, hogy ennyiért megvehetik.

2020. jún. 26. 15:10
 5/8 anonim ***** válasza:
0%
Hasoználdozat? :D
2020. jún. 26. 15:16
 6/8 anonim ***** válasza:
100%

#5: Mi a vicces? Mármint a gazdasági ismereteid hiányán kívül?

2020. jún. 26. 15:19
 7/8 anonim ***** válasza:
100%

Alapfelállásban az a te házad. Pont. Nem vehetik el tőled, függetlenül attól, hogy mit szeretne most elérni a mostohaapád.

A 2.5 milliót fizetni érte valószínűleg nem túl jó ajánlat, mert az az ingatlan akkor került 7.5 millióba, amikor vettétek (és abból raktál bele 2.5 milliót), most akár jóval többet érhet. Illetve azt a 2.5 milliót te évekig nem használtad, mert az ő ingatlanjukban állt (amiből te nem láttál hasznot).

Meg is egyezhettek, hogy megveszi tőled a tulajdonjogodat a ház értékének bizonyos százalékáért, pl 50-60-70% - semmikép sem 2.5 millióért, de még csak nem is a ház értékének a harmadáért (kb pont, mint amikor a haszonélvezetet vásárolják meg a tulajdonosok, csak pont fordítva). Talán ez lenne a legkorrektebb eset. Rögtön pénzhez jutnál, és megfelelően sokhoz (más kérdés, hogy jó eséllyel mostohaapád nem tudna akkor pénzt előteremteni, de így legalább láthatná, hogy mennyit is érne valójában, amit kér).

2020. jún. 27. 08:17
 8/8 anonim ***** válasza:
71%
Tulajdonjogról nem lehet lemondani. Csak átruházni vagy ingó esetén azzal felhagyni. Te vagy a tulajdonos és kész, tök mindegy, ki mennyit adott bele. Amit tenni tud, az az, hogy megveszi a házat vagy esetleg neki ajándékozod.
2020. júl. 12. 14:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!