Járna nekem az álláskeresési járadék?
Igen,mindenképpen.
Főleg azért,mert ha 90 napnál előbb helyezkedsz el és mondjuk a járadék igenylesetol már eltelt 30 nap,akkor a maradék 60 napra egyosszegben igenyelheted ami jár. Vagyis a maradék 60 napra járó összeg 70%-at. De lehet,hogy 80% ebben nem vagyok biztos.
80%
De annyira leterhelt most a munkaugyi hivatal hogy siman lehet hogy a hatarozatot akkor kapod meg amikor mar elhelyezkedsz. Igy naluo erdeklodj, van e ertelme.
Allitolag vannak akik 2honapja varjak a hatarozatot.
Szerintem kockáztass,és keres állást aztán ha semmi akkor jelentkezz be,mert amúgy jogosult vagy.
Nekem több mint 2 hónap volt mire megérkezett a határozat, utalás még nem volt,viszont már van új munkám.
Nagyon lassú most a rendszer.
"Főleg azért,mert ha 90 napnál előbb helyezkedsz el és mondjuk a járadék igenylesetol már eltelt 30 nap,akkor a maradék 60 napra egyosszegben igenyelheted ami jár. Vagyis a maradék 60 napra járó összeg 70%-at. De lehet,hogy 80% ebben nem vagyok biztos."
Igen, 80 %, de akkor azért arról se felejtsük el tájékoztatni a kérdezőt, hogy ha megigényli a fennmaradó összeget és utána munkanélküli lesz mégis - mondjuk jövő januárban bármi miatt, akkor bizony egy fiillért sem fog kapni álláskeresési támogatás gyanánt egészen addig, amíg megint össze nem gyűjt legalább 360 nap biztosítotti jogviszonyt.
4-es. Természetesen.
Ha igényli, akkor 1 évig a jövőben nem igényelheti. Köszönöm a kiegészítést :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!