Mit érdemes tudni az ingatlanközvetítői szakmáról?
Figyelt kérdés
Olvasgattam különböző platformokon ezt azt, de azért kívácsi lennék.
Milyen végzettség kell hozzá?
Mi nem árt, ha jól megy? (Pl: informatika, matematika)
Havonta/évente kb mennyit keres egy ingatlanközvetítő?
Így összességében mit lehet tudni róla?
2020. jún. 12. 23:31
1/7 anonim válasza:
Érettségi + ingatlanos tanfolyam.
2/7 anonim válasza:
ahhoz nem kell sok, hogy az eladó ingatlant feltöltsd 1-2 már meglévő hirdetési oldalra.
3/7 anonim válasza:
2.-nak.
Ez sok esetben nem csak ennyi.
4/7 anonim válasza:
udvarias, agilis, megjelenés, (haj, öltözet, cipő, kocsi) ápoltság, tárgyalóképesség, Ezek az alapok. Ez egy szakma!
5/7 anonim válasza:
Jófogást, startaprót és a hirdetőrobotokat kell tudni kezelni, meg elvileg kell valami OKJ gyorstalpaló is, de nem veszik komolyan. Vagy feketén nyomod, vagy 4 órára bejelentve "adminisztratív munkakörben". Nem hátrány ha tudsz írni, olvasni, de nem alapkövetelmény. Egyébként a kezdők 90 %-a eltűnik a színről 3 hónapon belül. A maradék 10 % nagy része mellékesbe nyomja főállás mellett, néha mázlija van és pont az ő hirdetését nyitják meg a jófogáson, felhívják, megveszik az ingatlant. Nagy átlagban keres havi 100 ezret. Aki főállású hirdetéskezelő és nem analfabéta (nagyon ritka), az nagyjából keres annyit, hogy a költségek levonása után marad havi 200-300 ezer Ft a bukszában. És végül van egy szűk réteg, az ún. piócák, akik rátapadnak minden rokonra, ismerősre, ismerősök ismerőseire és azok ismerőseire is - hasonlóan az amway ügynökökhöz - nekik összejöhet ennek a háromszorosa is. De erre születni kell, ha nem veszi be a gyomrod, akkor legfeljebb az előző (havi 200-300 ezres) kategóriában rúghatsz labdába.
6/7 anonim válasza:
Még annyit elfelejtettem leírni, hogy ez Bp-re vonatkozik, vidéken nem tudom mi a helyzet, hány hirdetéskezelő droid jut az összes eladó ingatlanra. Ugye nem mindegy az sem, hogy milyen értékű ingatlanok forognak az adott környéken.
7/7 anonim válasza:
5/6 Igen én is osztom ezt a vélemémyt, talán a bevételt boncolnám..mert sokan belefognak..és semmivel távoznak. Én szebben fogalmaztam volna.. de a pióca az tetszik, szinezném a buta szóval..buta pióca
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!