Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Hogyan tudok olcsóbban számító...

Hogyan tudok olcsóbban számítógépes termékeket rendelni?

Figyelt kérdés
Az a helyzet, hogy csomó olyat láttam, hogy emberek árulnak számítógépes eszközöket, alaplapok, processzorok, stb. 2 év garanciával és nem használt termékeket. Rendeltem is egyiktől és tényleg jól működik, viszont 10 napot kellett várni a szállításra. Valaki segítene nekem, hogyan tudnék ebben én is elindulni? Honnan rendelni? Van egy kis kezdő tőkém.

2020. máj. 22. 17:22
 1/9 anonim válasza:
100%
Használt cikkek
2020. máj. 22. 22:42
 2/9 anonim ***** válasza:
100%

" Valaki segítene nekem, hogyan tudnék ebben én is elindulni? Honnan rendelni? Van egy kis kezdő tőkém."

Segítek: felejtsd el :-) Olyan konkurrenciaharc van a műszaki cikk pican, hogy csak akkor tudnál érvényesülni, ha találsz egy réspicot, vannak vállalkozói ismereteid és tisztában vagy az adózási vonzatának egy vállalkozásban. Vállalkozás nélkül meg bukta, komoly büntikkel.

Adatvédelmi törvényről, elállási jogról, ÁSZF-ről hallottál már? Szállítási, fizetési feltételek, stb. Ezeket mind kenni-vágni kell ahhoz, hogy eladj.

Amúgy mennyi lenne az a kis kezdő tőke?

2020. máj. 23. 09:53
 3/9 anonim ***** válasza:
100%

#2 ezekre tartjuk a jogászokat meg a könyvelőket.

Ászf-et/elállási jog, stb 1x kell csak megíratni.

szállítási/fizetési feltételek.. semmi ördöngősség nincs benne.

A legtöbb vállalkozó azt se tudja, hogy mikor illeti meg a vevőt a 14 napos elállási jog... mégis 100 milliós forgalmat csinálnak.

2020. máj. 23. 10:14
 4/9 anonim ***** válasza:
100%

szerintem a 2-es nem csak az elméleti dolgokra gondolt, hanem a gyakorlatiakra is.

az elállási jog például önmagában is egy elég kellemetlen dolog az eladó szempontjából, és sokan ennek nem is tulajdonítanak jelentősséget, mi baj lehet.

tegyük fel vásárolsz egy 5000 Ft értékű terméket, eladod 7500 Ft +1500 Ft szállítási díjért utánvéttel.

szabály szerűen mondjuk a vevő használja egy hétig, de azt mondja, hogy nem ilyenre gondolt, vissza szeretné küldeni. mivel bontott a termék, illetve használt is, így már nem adhatod el újból 7500 Ft-ért, csak értékcsökkentve...legalábbis ha nem akarod megint a másik vevővel is eljátszani az elállást, mert kiszúrja, hogy az újként hirdetett termék valójában nem új.

és ez még így viszonylag a könnyebb eset, mert ugye a legtöbb cég az elállásnál kiköti azt, hogy a visszaküldés költsége a vevőt terheli.

ezt meg sokan leleményesen kijátszák, ha mondjuk magát a vásárlást bánták meg, és nem kell már nekik a termék. fogják, és nem veszik át...te meg buktad a szállítási költséget...max annyit tehetsz, hogy az ilyen vásárlókat kitiltod és soha többet nem rendelhetnek nálad...csak hát ha nem nagyon van tartalék a cégben, akkor néhány ilyen vásárló nagyon gyorsan mínuszba fog vinni...

egyedül azzal tudsz védekezni, ha csak előreutalással lehet fizetni, de nyilván sokak meg pont emiatt nem fognak így fizetni és majd vásárolnak mástól...

2020. máj. 23. 10:33
 5/9 A kérdező kommentje:

Szerbiában nem nagyon figyelik az ilyesmi jogokat, mindenki feketén árúl.

500 euró körül lenne a kezdő tőke.

2020. máj. 23. 11:30
 6/9 A kérdező kommentje:
Illetve már belekezdtem! Vettem használtan pár videókártyát és alaplapot, kipróbáltam őket (Informatikus vagyok, azt is fejeztem), mind működik. A szállítás pedig egyszerű, futárszolgálat. Az alaplapokat 2000 ft/db-ért vettem, 5000 ft/db-ra raktam fel őket + szállítás, 2-t megrendeltek.
2020. máj. 23. 11:31
 7/9 anonim ***** válasza:
75%
tehát akkor feltettél egy kérdést, hogy hogyan is kéne ezt csinálni, de valójában már csinálod...wow, ügyes.
2020. máj. 23. 11:33
 8/9 A kérdező kommentje:
Most kezdtem el, gondoltam hátha kapok valami pár okos tippet, nem kioktatást a jogokról
2020. máj. 23. 11:34
 9/9 anonim ***** válasza:
100%
Kérdező, ILLEGÁLISAN csinálsz valamit, ráadásul NEM MAGYARORSZÁGON és Te vagy megsértődve, hogy felhívtuk a figyelmedet arra, hogyan kellene LEGÁLISAN csinálni? Ráadásul Szerbia nem is EU-s ország - felejts el mindent, amit írtam (2-es). Te viszed a vásárra a bőrödet - én meg nem fogok illegális dologban tanácsot adni. Ennyi.
2020. máj. 23. 13:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!