Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Mennyi idő alatt jön meg az...

Mennyi idő alatt jön meg az álláskeresői hivataltól a segély/támogatás?

Figyelt kérdés
Míg állást keres anyukám, addig beküldte a hivatalba, hogy adjanak egy kis segélyt addig is, és erre vagyok kíváncsi, hogy vajon mikor érkezik neg?

2020. máj. 17. 21:41
 1/2 anonim ***** válasza:
90%
Most úgy tudom csak hónapok múlva. Terhelt a rendszer.
2020. máj. 17. 22:00
 2/2 anonim ***** válasza:
84%

Határozatot kell előbb kapnia, hogy mennyire álláskeresésire jogosult és hány napra. A kifizetés, meg a határozat utáni hó elején van (5.-e környéke) elsőnek. A határozat ideje attól függ, kell e pl. hiánypótolni 30-60 napon belül, addig egy függő határozatot kap. Párom április 1-től álláskeresésire jogosult, pótolni kellett az ÁJK-t és letiltási nyilatkozatot 30 napon belül. Pótolva lett egy hét alatt, a határazatot megkapta április végén, mákus elején már kapott egy havi járadékot.

Nekem április 2-től van jogosutlságom, pótolnom kellett 60 napon belül nemzetközi adóiazolásokat két Eu tagállamból, két hete jöttek meg továbbítottam plusz eredetiti be kellet vinnem személyesen, még egyzetettünk egy sort az időszakokról, határozat még nincs- hónap végéig ígérték - , majd egyben fogom megkapni a 2 havit visszamenőleg júni elején várhatóan.

2020. máj. 18. 07:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!