Valaki próbálta már az online tőzsdét? Mesélnétek tapasztalatokat?
Nagyon leegyszerűsítve, nagyobb tőkeáttéttel kisebb a kockázatod.
Én már 15 éve 500-szoros tőkeáttétellel kereskedem. Ez nekem abból a szempontból kedvező, hogy kevesebb letétet kell letegyek amikor 1 LOT-tal kereskedek. De csak a deviza keresztárfolyamok érdekelnek. Ott kevesebb a hiszti és a pánik. A részvények, meg a részvényosztalékok soha nem érdekeltek. Kijön egy rossz negyedéves eredmény, vagy lezuhan egy Space X űrhajó, és máris zuhannak a Musk részvényei. Nekem ez a nem kiszámítható kategória.
A keresztárfolyamok, főleg az EUR/USD jól érzékelhető trendek alapján változik.
Mondjuk az 500-szoros tőkeáttételhez kell egy kereskedői múlt, és ha valamelyik brókercégnél, ahol még nem ismernek, szeretnéd ezt elérni, akkor valami valamelyik nagy tapasztalatú vezető küld neked 10-15 kérdést, tulajdonképpen egy házi-dolgozatot, amit meg kell válaszolnod jól, hogy megbizonyosodjon, hogy érted is, amit csinálni szeretnél. És ha 90% fölötti eredményt érsz el, akkor beállítják a nagy tőkeáttételt akkor is, ha náluk éppen akkor kezded a kereskedést.
Az ACY Ausztáliában nagyon jó. De kereskedek még az ETX Capital-nél, a ThinkMarkets-en és a Markets.com-on.
Ja, és a support csak akkor tud rendesen segíteni, ha jól beszéled a pénzügyi angolt!
1x tőkeáttét esetén:
1000ft részvényből veszek 5 darabot, az 5000.ft.
ez felmegy 1010ft-ra a nyereségem 50 ft. Most a díjakat ne nézzük.
ha 5x tőkeáttéttel kereskedek, a megvett mennyiséget és a többit is szorozzuk 5-el. Így a nyereség már 250 ft lesz. 20 forint elmozdulás esetén, már 500 ft. Ugye technikai daytrade(5x tőkeáttét) esetén nem kell rendelkezned a teljes összeggel, csak az árfolyam változáshoz szükséges pénznek kell meglenni, mikor ez elfogy, kényszerlikvidálnak, a bróker zárja a pozidat:) és te sok pénzt buktál. Pontosan 5x annyit, mint ha nem használtál volna tőkeáttétet.
amúgy 12 éve:)
Ezaz, mindent megkaptam amit akartam.
Nagyon köszönöm nektek!
Az ötszörös nyereség-veszteség nem a tőkeáttét miatt van, hanem azért, mert ötszörös mennyiséget vettél. (!)
Amennyiben ugyanakkora méretű pozíciót nyitsz, fillérre ugyanakkora lesz a profitod vagy a veszteséged.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!