Árvasági ellátás, hogy működik? Mikor lehet kapni és meddig? 18/L
Nem akarok temetni apámat, remélem minél tovább él, de ha ne adj isten a szíve hamarabb elvinné, minthogy pl: befejezem a tanulmányaimat, egyedül kell fizetnem mindent, a lakást, a két kutyát és magamat is. Apám újította fel a lakást, így nincs tervben az, hogy amit rám hagy, azt a pénztelenség miatt elvegyék, a kutyák meg vissza menhelyre. Anyám pedig egy forinttal nem tud beszállni, de már kiskoromban se vele éltem, más családtagok pedig olyanok, hogy élnek és kész.
Eddig annyit olvastam, hogy nappali tagozatra járásnál lehet kapni, amíg iskolába járok. Abban az esetben, ha pl: már nem járok iskolába, elvégeztem amit kell, egy évig akkor is kapom?
Apám sokszor hozza elő a témát, hogy nem valószínű, hogy sokáig él, csak legalább addig húzza ki, amíg befejezem az iskolát, addig legyen mögöttem, utána nem érdekli. Kiskoromban távolinak tűnt, pedig akkor is mondta, hogy a jövőre nézve ne számítsak hosszú élettartamra, és utána egyedül maradok, de most, közel a 19-hez már kezdek aggódni.
Osztálytársnőm, amikor meghalt az anyja, onnantól egy évig kapja, de ő nappalis, és neki is él a másik szülője, csak neki az apja rokkantnak minősül, nem dolgozik.
Utálok ebbe belegondolni, de ha beüt a krakk, lesz elég gondom a szemeim kisírásán kívül, nem akkor akarom kitalálni, mit kezdjek, amikor ezer felé lesz az agyam.
Természetesen dolgozni fogok. Ha valaha lesz párom, és esetleg férjhez mennék, akkor is az utolsó utáni vágyam lenne, hogy eltartott legyek. Mindössze annyi, hogy nem akarok megszakadni, és ha egy évig jönne valami, az segítség lenne, ha úgy jönnek ki a költségek, félre lehetne tenni vészesetre, ami a családi szerencsét nézve apai vonalról nem jönne rosszul.
Ment a lepontozás. Kérdésemre kértem választ, a gondolataidat tartsd meg magadnak.
Szia!
Én félárva vagyok, apukám meghalt 2 évvel ezelőtt, anyukám él még. Arvaellatast addig kapok amig nappali tagozaton tanulok, jelenleg egyetemista vagyok, tehat annak a végéig, nem csak 1 évig. Az arvaellatas osszege pedig annak az összegnek az egyharmada, amit apukam kapott volna nyugdijkent később havonta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!