Máshol is így van, vagy csak nálunk szaladtak el így a dolgok?
A történet: Kisközség, sok munkanélküli. Apuci a PMHban dolgozik, a polgármester jobbkeze. Anyuci közintézményben vezető. Anyagilag jól (még attól is jobban) állnak. Felsőközépkategóriás autó, kül- és belföldi nyaralások évente többször, buli-buli hátán. A még velük élő gyerek főiskolás. Nyáron a polgármesteri hivatalban "dolgozik", mert "a tanulmányaira kell a pénz".
Nem felvesznek valakit, határozott idejű szerződéssel, aki munkanélküli, vagy ilyennek a gyerekét (még ilyen főiskolást/egyetemistát is találnának) és nem a bulizásra, nyaralásra, luxus cuccokra költené azt a pénzt, amit itt keres, hanem a napi megélhetésre.
Felétek is ez van?
Most mi a kérdés? Te szerettél volna oda menni?
Lássuk be, a kapcsolatok iszonyú fontosak, különösen az álláskeresésben. Állj neki kapcsolatot építeni (ez ma nem is olyan bonyolult, a közösségi oldalakon csak annyi is elég sokszor, ha bejelölöd, akivel találkoztál, aztán írsz neki névnapjára), hosszú távon nagyon megtérül. Én is ezt csinálom az elmúlt években, akivel csak találkozom, felveszem, néha írok neki, hogy ne felejtsen el. Amikor állást kerestem, akkor is írtam mindenkinek, találtam is munkát.
Nem én szerettem volna odamenni, még csak nem is rokonom, barátom.
Ez amúgy sem egy hosszútávú megoldás, csak 1-2 hónap.
De sokan vannak a községben, akiknek nagyon kellett volna az a pénz. Nem a bulizásra, extra cuccokra, hanem a megélhetésre.
Különben ide bekerülni nem elég egy szimpla ismerettség, "küldök egy névnapi üdvözletet". Vagy rokona vagy az "uralkodó osztálynak", vagy a szeretője. Vagy sakkban tudod tartani valamivel.
Engem az érdekel, hogy máshol is ennyire elszaladt már a ló a községi vezetőkkel, vagy ez helyi sajátosság.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!