Mire számíthatok?

Figyelt kérdés

Fél évet dolgoztam egy bisztróban ahol nem volt bejelentvs 6bol 5ember.

Se berpapir se munkaszerzodesunk nem volt. Napi 6-8-12oraba dolgoztunk. Es amikor a fonok nem akart kifizetni irtam egy emailt a munkaugyi hatosagnak es ma kaptam egy levelet hogy menjek be tanunak.

Be megyek nem errol van szo el is mondok mindent es tobb volt munkatarsam is jelezte hogy ha szukseges emlitsem meg az o nevuket is.

Gondolom a bisztro birsagra szamithat...de mi ex munkavallalok mire szamithatunk? Kapunk birsagot amiert ott dolgoztunk (bar utolso 1honapba derult ki, hogy nem vagyunk bejelentve) vagy epp ellenkezoleg szamithatunk karteritesre?

2020. ápr. 16. 11:54
 1/5 anonim ***** válasza:

"bar utolso 1honapba derult ki, hogy nem vagyunk bejelentve"

És egészen addig - fél évig nem tűnt fel, hogy nincs munkaszerződésed? Ne már... ezt még a munkaügyi hatóság sem fogja bevenni...

A másik: ha nem voltál bejelentve, akkor jó eséllyel a TB-d sem volt fizetve - tehát ott is van tartozásod.

Amúgy itt tudsz olvasni arról, milyen hátrányok és büntik érhetik a munkavállalót is, ha feketén dolgozik.

[link]

2020. ápr. 16. 14:05
 2/5 A kérdező kommentje:

tb-m volt mert meg igenyeltuk es az allam fizeti.

hogy buntethetnenek meg ha fizetest sem kaptam?😂😂😂 vicc

mintha tehetnek rola

2020. ápr. 16. 15:01
 3/5 anonim ***** válasza:

"A kérdező kommentje:

tb-m volt mert meg igenyeltuk es az allam fizeti."

Hajjjajj, egyre rosszabb.

Hacsak nem egyszerűsített foglalkoztatásban dolgoztál, akkor bizony egyre nagyobb slamasztikába kerülsz...

Gondolom nem fél évig nem kaptál fizetést, csak az utolsó hónapban - szóval ez nagyon nem jó érv.

2020. ápr. 16. 16:11
 4/5 anonim ***** válasza:

"de mi ex munkavallalok mire szamithatunk"

Ha bizonyítottan megtévesztett a munkáltató, és joggal hitted, hogy hivatalosan dolgozol ott, akkor semmi hátrány nem ér.

Mikor hihetted, hogy hivatalosan dolgozol?

- Kaptál valamilyen szerződést, még akkor is, ha jogilag érvénytelennek minősül (nem kell ismerned a formai és tartalmi követelményeit).

- A bérszámfejtésről kaptál kimutatást.

Ha ezek nem voltak soha, akkor nem igen van az a munkaügyi felügyelő, aki elhiszi, hogy nem tudtál arról, feketén vagy foglalkoztatva.

De majd a tanúztatások kiderítik, ki hogyan vélekedett erről. Ki mennyit tudott és mit. :)

2020. ápr. 17. 04:15
 5/5 anonim ***** válasza:

Szerintem még a főnököd se gondolta volna, hogy valaki annyira "okos" lesz, hogy bemártja a céggel együtt az összes többi dolgozót is.

Csak a gond az, hogy amíg a főnök lehet, hogy zsebből vígan kifizeti a büntit, addig az a bünti titeket egy életre elintéz.

2020. ápr. 17. 08:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!