Hmrc angol csekk magyarorszagon?
Sziasztok! Szeretnek kis segitseget kerni !
Magyarorszagon vagyok a kint elo rokonaim az ottani cimemre kaptak levelben nekem jott hmrc adot, csekk formalyaban,na most en azt haza kuldetnem ... az lenne a kerdes tudok e valamit kezdeni vele esetleg tudja-e valaki most hogy kilepett az uniobol anglia igy be e valtjak hazankban? Koszonom szepen a valaszt okoskodok kimeljenek! Koszi
Magyarországon már nem nagyon váltanak be, nem szednek be csekket a bankok. OTP esetleg még, de már abban sem vagyok biztos. Más bank lakossági ügyfélnek már nem foglalkozik vele.
Legjobb, ha a csekk helyett elintézed a brit adóhatóságnál, hogy utaljanak.
Az is előfordulhat, hogy csak brit számlára utalnák. De ha magyar számlára nem utalnának, arra is van megoldás: Revolut mobilappal nyitsz számlát a Revolutnál percek alatt. Ott lehet egy angol számlád, nincs díja. Arra kéred az adóvisszatérítést. Onnan pedig el tudod utalni magad a magyar bankszámládra ingyen.
Ha bankkártyát kérsz a Revolut számládhoz, az is megoldás, de nem kötelező a bankkártya rendelése.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!