Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Vettem egy fűnyirot 97%os...

Vettem egy fűnyirot 97%os kedvezmennyel a praktikernel. Valószínűleg eliras lehet. Meg fogom kapni?

Figyelt kérdés
Szóval vettem egy 85000 forintos fűnyirot 1990 forintért. Az volt irva hogy 97%os akció. Úgyhogy gyors rendeltem 3at. Ki is fizettem. Azota az ár vissza ugrott 85000re. Szerintetek megkapom?
2020. ápr. 13. 12:26
 1/7 anonim ***** válasza:
84%
Szeirntem nem.
2020. ápr. 13. 12:27
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Nyilván nem, majd felhívnak, hogy elírás volt, xy áron adják, kell vagy nem. Az, hogy kifizetted irreleváns, max visszautalják a pénzed.
2020. ápr. 13. 12:38
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Nem fogod. Ugyanis a megrendelésed csak egy vételi ajánlat, amit az eladónak vissza kell igazolnia, hogy létrejöjjön a szerződés. Ők pedig nem fogják, hiszen az ár tévesen került feltüntetésre, a pénzedet pedig majd visszautalják.
2020. ápr. 13. 12:40
 4/7 A kérdező kommentje:

Azért gondoltam, hogy kiküldik mert anno a tescoban is jártam igy. 4900 ert volt kirakva egy 34000 forintos alu létra. A kasszanal persze feltűnt de megmutattam hogy ennyiért van kint és odaadták 4900ert. Persze utána azonnal javítottak az árát.

Köszönöm a válaszokat

2020. ápr. 13. 12:52
 5/7 anonim ***** válasza:

Az online vásárlásra más szabályok vonatkoznak mint a helyszínire. Nem köteles téves áron adni a termékét, amit nyilvánvalóan technikai probléma okozott. Az eladónak nem volt szándéka ilyen áron adni a terméket, és nem is igazolta vissza a megrendelést (vagy nem fogja), nem keletkezik kötelezettsége.

Ugyanaz a sztori fogyasztóvédelmi szempontból:

[link]

"a megrendelés leadását követően a vállalkozás még jogszerűen utasíthatja vissza a vételi ajánlatot, így az adásvételi szerződés a felek között nem jön létre, a fogyasztónak nincsen joglapja a termék leszállításának kikényszerítésére. Ezt meghaladóan is az ilyen esetekben a szerződés a vállalkozás részéről sikeresen megtámadható lenne annak feltűnő értékaránytalansága miatt. A szerződés sikeres megtámadása, annak érvénytelenségét eredményezné."

2020. ápr. 13. 12:57
 6/7 anonim ***** válasza:

Bónuszként itt van még a Praktiker Online vásárlászi ÁSZF-e, amit te a vásárlással el kell, hogy fogadj:

[link]

"I.2. Társaságunk a megfelelő gondossággal kezeli a honlapon szereplő információkat, azonban azokban változás, elírás mindezek ellenére lehetséges. Az adatbázisban szereplő esetleges nyilvánvaló hibákért, elírásokért felelősséget nem vállalunk.

I.4. Amennyiben a honlapon szereplő információ a tudatos fogyasztótól elvárható ésszerű eljárás mellett homályosnak, hiányosnak, vagy ellentmondónak tűnik, úgy javasoljuk a Társaság ügyfélszolgálatának megkeresését. Ennek elmaradásából eredő hátrányos következményekért a Társaság felelőséget nem vállal.

I.5. Amennyiben a Szolgáltató minden gondossága ellenére hibás ár kerül a Weboldal felületére, különös tekintettel a nyilvánvalóan téves, pl. a termék közismert, általánosan elfogadott vagy becsült árától jelentősen eltérő, esetleg rendszerhiba miatt megjelenő "0" Ft-os vagy "1" Ft-os árra, akkor a Szolgáltató nem köteles a terméket hibás áron átadni, szállítani, hanem felajánlhatja a helyes áron történő szállítást, amelynek ismeretében az Ügyfél elállhat vásárlási szándékától"

2020. ápr. 13. 13:01
 7/7 Koplárovics Béci ***** válasza:
100%

"Azért gondoltam, hogy kiküldik mert anno a tescoban is jártam igy. 4900 ert volt kirakva egy 34000 forintos alu létra. A kasszanal persze feltűnt de megmutattam hogy ennyiért van kint és odaadták 4900ert. "

Más vonatkozik online vásárlásra és más a személyes vásárlásra. A Tescoban, személyesen, valóban a kint lévő legkedvezményesebb áron kell odaadniuk a terméket akkor is, ha hibás az ár. Webshopnál ez nem így van.

2020. ápr. 13. 13:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!