Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Ha van 3 millió forintom...

Ha van 3 millió forintom érdemes most még átváltani euróba?

Figyelt kérdés
2020. ápr. 3. 00:44
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:

Igaza van annak, aki azt mondja, hogy 2 honapja kellett volna, csak epp ertelmetlenseget beszel, utolag mindenki tud okos lenni.

A forint most egy picit alularazott, a valsah vegevel (normalizalodasaval) tud erosodni, megha nem is pont addig, mint volt. Mas kerdes, hogy vegkepp atmegyunk feldiktaturaba, akkor tud lejjebb is menni. (Ahhoz hogy bukj a kostani vetelen, nem kell 320-ig erosodnie, eleg 340-ig is.)

Reszvenyalap sem biztos, hogy jo megoldas, sok nagy orszagban meg csak elkezdodott (USA egyes teruletei) vagy meg el sem (Nemetorszag) a virus terjedese, marpedig ha ott bedurvul, lehetnek sokkal lentebb is. Es ha rosszkor veszel, lehet megint egy 5-8 eved, mire ujra visszakapaszkodnak ugyanoda a reszvenyek. Ezert is mondjak, hogy tozsdere csak akkor ha van 5-6 eved minimum kivarni egy-egy rosszabb idoszakot, mig kiveheted a penzt. (Ha tozsde, akkor is csak egy alacsony koltsegu <,0,5% max), passziv ETF-et.)

Ingatlan jobb lehet, ha beindul az arakban is az eses (meg csak a berleti arak estek kisebbet), de abbol is nehez kiszallni hirtelen.

A fenti dolgok mind csak iranymutatasok, senki nem tudja biztosan, hogy merre megy a vilag.

Egy dolog mondjuk annal biztosabb, ez altalanos: Unit Linked biztositast SOSE, never ever. Ez minden befektetesi forma kozul a legrosszabb. (Oke, parnacihanal jobb.)

Viszont csodalom, hogy kimaradt az allampapir: az allamcsod eselye kb 0, inflaciokoveto kamat (vagy szinte ingyenes feltorheto MAP+), ingyenes szamlavezetes, 0 koltseggel. Konnyen kezelheto, biztonsagos, es jelenleg egy eros kamat, kvazi kockazat nelkul.

2020. ápr. 3. 16:12
 12/16 anonim ***** válasza:
52%

"Igaza van annak, aki azt mondja, hogy 2 honapja kellett volna, csak epp ertelmetlenseget beszel, utolag mindenki tud okos lenni."

Nem én akartam utólag okos lenni, hanem a kérdező. Látja, hogy rekordgyenge a forint, de jó lenne, ha most euróban lenne a megtakarítás, átváltaná most. De most már nagyon késő.

2020. ápr. 3. 16:57
 13/16 A kérdező kommentje:
Melyik részét nem fogtad fel annak, hogy 2 hónapja még nem volt 3 millió forintom?
2020. ápr. 3. 17:51
 14/16 anonim ***** válasza:
52%
Mondtam, hogy volt? Tudsz olvasni?
2020. ápr. 3. 19:42
 15/16 anonim ***** válasza:

12, nem akartam beszolni, a megallapitas igaz volt, 2 honapja kellett volna, most mar lehet, hogy nagyobbat bukna rajta.

A kocabfektetoknek (felre ne ertsd, nem leszolas, meg en is az vagyok) nem a hirteln, nagy kockazatu befektetesek kell keresni, hanem a kiszamithatobb, vagy legalabbis kisebb kockazatu befekteteseket. Mire mesz, ha egyszer duplazol is, ha kovetkezo evben elbukod a 90 szazalekat?

2020. ápr. 3. 20:28
 16/16 anonim ***** válasza:
49%

első vagyok, aki lepontozott majd nézzen ide vissza, ha megszűnt az euró :D

jó hétvégét!

2020. ápr. 3. 21:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!