Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Tb fizetési kötelezettség is...

Tb fizetési kötelezettség is felfüggesztésre került a veszélyhelyzet miatt?

Figyelt kérdés
Január 31-én fejeztem be az egyetemet, február óta állást keresek, ami nem könnyű ebben a jelenlegi helyzetben. Utána olvastam, hogy a tb-t a diákigazolványom érvényessége utáni 45. naptól kell fizetnem magam után, ami olyan május közepe. A diákigazolványom érvényessége március 31-e lenne alap esetben, de a veszélyhelyzetre való tekintettel életbe lépett az új kormányrendelet, miszerint a 2019/2020-as tanév 1. féléves diákigazolvány érvényessége meghosszabbításra kerül a visszavonástól számított 15. napig. Van még valaki hasonló cipőben? Kitől lehetne ezt megérdeklődnöm? Elvesztettem a fonalat már...

2020. márc. 29. 19:07
 1/2 anonim ***** válasza:
39%

Legjobb, ha a NAV-nál érdeklődsz erről.

Mindenesetre te, mint nagykorú (és gondolom, nem házas), jövedelem nélküli személy jó eséllyel jogosult vagy mentesítésre a járulékfizetés alól, ha nincs komolyabb vagyonod sem.

Egyedülállónak számítasz, a szüleid keresete nem számít, akkor se, ha velük élsz.

Így, ha a diákigazolványod nem is lenne már érvényes, igényelheted a mentességet rászorultsági alapon.

2020. márc. 29. 20:58
 2/2 anonim ***** válasza:
67%
Az okmányok érvényességét hosszabbították meg. Ennek a célja az volt, hogy ne rohanjanak az emberek ide-oda hosszabbítani meg érvényesíteni. A járulékfizetés alóli mentesség a diákigazolványra való jogosultság végéig tart, ami nem változott. Szóval majd fizetned kell, hacsak nem időközben az alól is mentesítenek egy újabb rendelettel.
2020. márc. 29. 22:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!