Ügyfélkapu regisztráció lehetetlen?
Regisztrálni szeretnék az Ügyfélkapura
Ugyanis leépítés miatt költöznöm kell, hétfőn már utazom, másik megyébe
Szükségem lesz új lakcímre (bejelentés), illetve a Keresetpótló juttatás megállapítására (Ez már két ügy alapból)
Nincs ügyfélkapu-regisztrációm, illetve régi típusú szem.igazolványom van.
Itt kiválasztom a későbbi címemnek megfelelő okmámnyirodát, majg az ügyfélkapu regisztrációt:
Válasszon megyét - Békés
Válasszon okmánmyirodát/kormányablakot - Mezőkovácsháza
Válasszon ügycsoportot - Ügyfélkapu
Válasszon ügyet - Ügyfélkapu regisztráció
TOVÁBB (ITT BEJELZETT A VÍRUSIRTÓ HÁROMSZOR!!!)
Majd ezt kapom: "LÉPJEN BE AZ ÜGYFÉLKAPUN"
De hogy a fenébe lépjek be, amikor éppen regisztrálni akarok egyet???
Jó. Rámegyek, hogy nincs ügyfélkapum, regisztrálok egyet
Erre beadja, hogy "E-SZEMÉLYI" vagy "IDŐPONTFOGLALÁS"
E-személyim nincs, időpontfoglalásra kattintva pedig kezdődik az egész elölről
Mi a fenét csináljak??
Ügyfélkapu regisztrációt nem csináélhatsz neten keresztül, csak személyesen a kormányhivatalokban/kormányablakban.
Azonosítás szükséges hozzá: személyi, lakcímkártya.
Az ügy kiválasztásával kezd. Ott kiválasztod az ügycsoportnál és az ügynél is az ügyet (mindkettő ügyfélkapu regisztrálása) - Tovább: kiválasztod: Békés, alatta: Mezőkovácsházai Járási Hivatal (Battonya) - Tovább az időpont kiválasztásához: Ott arra a napra kattintasz amelyiken menni szeretnél és kiválasztod a napot. Megadod a neved meg az ellenőrző kódot és lefoglalod az időpontot.
Viszont ügyfélkapuval nem tudsz se lakcímet bejelenteni, se a munkaügyibe regisztrálni.
A lakcímhez csak időpontot tudsz foglalni az ügyfélkapuval.
A munkaügyihez meg nem kell ügyfélkapu, hanem itt tudsz előzetes igényt benyújtani elektronikusan és majd kapsz egy időpontot: [link]
Az a baj, hogy még a lakcímhez is időpont kell a korona miatt.
Időpontot meg csak úgy lehet kerni, ha van ügyfélkapu, de nekem nincs.
Amikor az ügyfélkapu regisztráció céljából időpontkérést csinálok, a legvégén beadja, hogy lépjek be az ügyfélkapuval.
Akkor nem jól választasz ki valamit.
Végigmentem a folyamaton, csak nevet kellett megadnom, lefoglalta az időpontot, kiírta a kormányablak címét, a lefoglalt időpontot, stb. (mivel nem megyek oda, töröltem is a foglalást)
Írd le pontosan lépésről lépésre, hogy hol mit választottál ki.
Ugyanebbe futottam bele, már majdnem a földhöz vertem a telefont :D
#3-as mondja jól, először az ügyet kell kiválasztani és ügyfélkapu nélkül is kapsz időpontot. Regelni meg csak személyesen lehet
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!