Jófogáson visszaesett volna a vásárlási kedv?
Aha, és mióta van pánik az országban? Kb. 3 napja?? És az elmúlt 3 napban nem adtál el semmit? :-)
Nos, gondolkodj egy kicsit:
repülőjáratokat törölnek, határokat zárnak le, munkahelyeket, iskolákat zárnak be, családok élete bolydul fel nem kicsit - biztos, hogy nem az a legfontosabb most, hogy a Jófogáson vásároljanak valamit, hanem a közértben, hogy ha karanténban lesznek, legyen mit enniük.
Aztán folytassuk tovább a gondolatmenetet: mindenki otthon ül, akkor mit fognak csinálni? Netezni, tévézni stb. és akkor majd talán megint beindul a vásárlás... Vagy nem, mert ha személyes átvételes eladásaid voltak, akkor azt most nem nagyon fogják "erőltetni".
Pánik már hetek óta van, de ennyire nagyon durva helyzet az utolsó egy hétben lett.
Én jófogásozok minden nap, és szerintem mások is.
Persze, a bevásárlás fontosabb, de eddig is bevásároltunk, tehát munka után boltba mentünk. Ami változott, hogy most mást teszünk a kosárba, vagy többet.
De bevásárlásból ugyanúgy hazamegyünk, és netezünk.
Viszont a ruha, a játék nem létszükséglet.
Már most arról cikkeznek, hogy elbocsátások vannak több helyen. Emberek veszítik el a munkájukat, mert nincs vevő, nincs ügyfél, nincs vendég.
Azok, akik ezekben az ágazatokban dolgoznak - de amúgy bármelyik ágazatban - félnek. Várnak.
Az ipar, a kereskedelem, minden meg fogja érezni. És ha nem lesz munka, akkor tartalékolni kell, nem az a prioritás, hogy vegyünk egy 46. kisautót a gyereknek.
Én mint írtam, minden nap nézegetem, mert ha valami nagyon jó áron lenne, megvenném. De egy kerti bútort jelenleg nem merek megrendelni, mert nem tudom, mi lesz 1-2-3 hónap múlva.
Januárban már kinéztem, hogy milyen szeretnék, és úgy gondoltam, hogy március körül megrendelem, a fagyban feleslegesen ne álljon kint. Most már ki lehetne ülni egy kávéval, de már meg nem merek annyit költeni.
Köszönöm a válaszokat, szerencsére én még semmit sem érzékelem a mindennapjaimban azon kívül, hogy mindenkin bolond módjára rárohan az élelmiszerre és pánikol.
De így egyértelmű, hogy mi az ok és így a kérdés is hatalmas butaság.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!