Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Hogy zajlik egy állásbörze?

Hogy zajlik egy állásbörze?

Figyelt kérdés
2020. márc. 11. 14:23
 1/4 anonim ***** válasza:
68%
Sehogy, mert nem szabad tartani.
2020. márc. 11. 17:26
 2/4 anonim ***** válasza:
50%
Most nem igazán aktuális a kérdés.
2020. márc. 11. 17:32
 3/4 anonim ***** válasza:
100%

Én tegnap voltam HVG-n, a tegnapit még megtartották.

Fejvadász cégek, nagyobb multik kitelepülnek pár 20-on éves lány HR-essel, akik azt sem tudják milyen pozik vannak nyitva a cégénél. A legtöbb helyen ki vannak rakva a nyitott pozik, angol nyelv nélkül kb semmilyen állás nem volt. A legtöbb helyen németet is kértek.

Az állások 60%-a szoftverfejlesztő volt, 20%-a gazdasági állás, angollal vagy még egy extra nyelvvel. A maradék 20% pedig egyéb állás volt, logisztika, mérnöki stb. Én kb 10 állásra tudtam jelentkezni, de annak a fele nem is a saját szakterületemen volt.

Ha csak nem vagy szoftverfejlesztő, vagy nem beszélsz minimum 2 nyelven, akkor nem sok értelme van egy ilyenre elmenni. 2 óra profession.hu böngészéssel többre mentem, mint az ott töltött 5 óra mászkálással.

2020. márc. 12. 10:31
 4/4 anonim ***** válasza:
100%
Én egyszer még egyetemistaként voltam kinn. Több cég is kinn volt akiknek voltak gyakornoki programjaik és szívesen meséltek róla. Jó arra hogy esetleg megkérdezd hogy milyen a kiválasztási folyamat, vagy keresnek-e olyan embert is mint te. Szerintem ha valaki ráér akkor jó élmény lehet.
2021. márc. 22. 15:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!