Kivehetem a pénzt?
Sziasztok!
Pár éve havi rendszerességgel utalok az OTP-nek a lakás-előtakarékra.
Sajnos egyre nagyobb terhet jelent számomra az előtakarék-díj befizetése, ezért arra gondoltam, hogy a már befizetett összeget kivenném.
Szabad felhasználás céljából ki lehet venni a már befizetett pénzt?
Nem lakás célra ( sem lakásvásárlás, sem lakásfelújítás) fordítanám az összeget, csak azt szeretném, hogy átutalják nekem az összeget.
Köszönöm!
Köszi a gyors választ!
Most hirtelen nem is tudom hogy hol lehet a szerződés. Gondolom akkor sincs veszve minden, ha nem találom meg nem? Náluk biztos van infó a szerződésről
Hogyne lenne már állami támogatás? A már futó szerződésekről nem törölték le, csak az újakra nem lehet megkapni.
Ha kiveszed idő előtt, akkor az állami támogatás az kuka, de a bent lévő tőkét megkapod (levonva belőle a szerződés felmondásának díját meg ilyesmiket, de az párezer lesz csak).
#5: Igen, az új szerződésekre már nincs állami támogatás, de a régiekre azóta is jár.
Kérdező: kiveheted a pénzt, de akkor csak az általad befizetett összeget kapod meg, sem az állami támogatást, sem a rá járó kamatot nem kapod meg.
Ha átmeneti nehézséged van, sokkal jobb, ha jelzed, hogy pár hónapig nem tudod fizetni. Később vissza tudod pótolni, vagy ha nem sikerül, annyival kevesebb lesz a végén az összeg, de legalább nem bukod az állami támogatást. Én a helyedben nem hagynám veszni, hisz új szerződésre már nem jár.
Köszönöm mindenkinek a választ!
Nem is tudtam hogy van lehetőség a szüneteltetésre, ennek utána nézek, köszönöm!
Nem szerettem volna vitát generálni a kérdéssel.. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!