A gazdagoknak a pénzét ki termeli meg?
A mai kapitalista világban annyit ér a munkád, amennyiért el tudod adni. Aki gazdag, az olyan pozíciót vívott ki, hogy a munkáját sok pénzért tudja eladni.
Pl xy középszerű énekes egy órás koncertért annyit kap, mint más egy havi munkáért, de mindez azért van, mert őt már ismerik, hírneve van, igény van rá, az emberek pénzt adnak érte.
A másik, hogy ha már van vagyonod, azt tudod forgatni.
"Az a gazdag szerintem, akinek nincs szüksége arra, hogy napi 8 vagy annál több időt eltöltsön egy munkahelyen"
Akkor én "gazdag" vagyok..........
És saját magamnak termelem meg a pénzem.
Ehhez nem kell más csak egy számítógép, néhány szoftver (CAD(ek), végeselem, BIM, MathCad stb.), nyomtató. Meg tudni kell mindezeket készség szinten használni.
Na meg kellett ~ 24+ év tanulás és ~ 18 év gyakorlat.
"És saját magamnak termelem meg a pénzem.2
Ez se teljesen igaz.. a te munkádért a cég fizet akinek megtervezed az eszközét.. annak a cégnek meg az alulfizetett alkalmazottai termelik a pénzt, aki az általad tervezett eszközt használják/gyártják, stb. De az a cég is eladja valakinek a terméket.. szóval mehet végtelenségig..
A gazdagoknak onnan van pénzük, hogy - és most nehezen követhető logikai csavar jön, szóval figyelem! - sokan adnak nekik pénzt, vagy kevesen adnak nekik sok pénzt.
Hogy miért cserébe? Éppen azért, amiért te is pénzt adsz valakinek vagy valamilyen cégnek.
Kiszolgálják valamilyen igényedet, megoldanak helyetted valamilyen feladatot / problémát, vagy olyat veszel meg tőlük, amire szükséged van.
Gazdaggá azok válnak, akik vagy nagyon sokak ilyen irányú igényét elégítik ki, vagy nagyon nagy értéket adnak át, amiért sok pénzt kérhetnek el.
És általában függetleníteni tudják ezt az értékteremtést a munkaidejüktől, ezért válnak szabadabbá, hogy utazhassanak, miközben a háttérben továbbra is működik a bevételüket biztosító gépezet. (Vagy már annyi pénzük van, hogy annak a hozamaiból élnek.)
A kérdésre direktben válaszolva pedig: a gazdagok pénzét az értékátadás termeli meg, az értéket pedig ők teremtették vagy kőkemény munkával, vagy pedig a tőkéjük kockáztatásával (vagy a kettővel együtt).
Abban is biztos lehetsz, hogy nagyon sok gazdag elbukott már sokféle vállalkozással. Talán senki nincs a világon, akinek minden elsőre sikerült volna. Ezért kockázatos, és a bukást senki nem fizeti meg nekik, azokért a munkaórákért nincs lóvé, azon túl, hogy még bőven veszíthetnek rajta a saját pénzükből is.
Kerdezo kommentjeire:
🤣🤣🤣🤣 Influenszerek gazdagok. 🤣🤣🤣😭
Ja, a Kardashian klan kb.
De ezek az Insta mitugraszok. Hahaha.
Elnyal egy fagyit a Balcsin, vagy jobb esetben eszik egy tenger gyumolcsei pizzat a horvat tengerparton es a te merceddel “gazdagok”.
A legtobb ilyen csoro, csak pattog es mutatja a semmit. 😌
A helyekre probalnak ingyen eljutni/ kajalni, hogy majd hirdetik a meg csorobb almodozo por es also kozeposztalybeli kovetoiknek.
🤣🤣🤣🤣 Hat ez igy kellett a nap vegere.
"Az a gazdag szerintem, akinek nincs szüksége arra, hogy napi 8 vagy annál több időt eltöltsön egy munkahelyen, ennek ellenére SOHA nem küzd anyagi problémákkal, rengeteg ilyen embert látni.Nem nyugdíjasokról van szó természetesen."
Szerintem pont hogy elég kevés ilyen van, a legtöbbnek munkából van pénze.
Azért mert egy influenszer látszólag semmit nem csinál, csak utazgat, csillel és sopizik, attól az nem feltétlenül van úgy, és elég kemény munka fenntartani a látszatot.
Passzív jövedelemnek nézz utána.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!