Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Mi a garanci rá, hogy az ötös...

Mi a garanci rá, hogy az ötös lottó számainak kihúzásában nincs-e csalás?

Figyelt kérdés
Szerintem azt például simán megcsinálhatják, hogy nem teszik bele mind a 90 darab számot a forgó urnába.
2020. febr. 28. 17:33
 1/10 anonim válasza:
81%
Beteszik. És van amikor nem kézi sorsolás van hanem gépi. Ott pedig egy internet nélküli(hogy ne tudd feltörni) szoftver dob ki 5db random számot.
2020. febr. 28. 17:50
 2/10 anonim ***** válasza:
85%
A 2000-es évek elején a szüleimet besorsolták egy lottósorsolásra. Apám volt a számhúzó. Ő nem látott semmiféle simlit.
2020. febr. 28. 19:17
 3/10 anonim ***** válasza:
82%

Csalás...

Azért gondolod, mert nem nyertél?

Esélyed 1:42 000 000.

:-)

2020. febr. 28. 20:42
 4/10 anonim ***** válasza:
28%

"Tavaly ugyanis hetente átlagosan „csak” 1,6 millió hatos lottó alapjáték érkezett be a társasághoz, kimagaslóan nagy főnyeremény hirdetése esetén pedig akár 2,5 millió alapjátékot is vásárolhatnak egy héten."

2019-es cikk.

tehát van 1:45 millióhoz esélyed és a játékba csak 2,5 millió mező kerül. tehát 1:18 hoz esély van a telitalálatosra... Ami 18%...

Ezzel szemben 2,5 millió*300 = 750 millió... ha 10 hétig nincs telitalálatos akkor 7,5 milliárd (mínusz 10 hét alatt kifizetett 1-4 találatos mezőket) + ebbe nincs benne a jokerért fizetett pénzösszeg és csak az 5ös lottót vettük alapul a többit nem.

Ennél már csak a kaszinót üzemeltetni jobb üzlet.

2020. febr. 28. 22:00
 5/10 anonim ***** válasza:
28%
Elég kicsi az esély (ld. fentebb) és annyira sokan hiszek el a "Bármikor bejöhet!" szlogent, hogy nem is éri meg csalni. 300 Ft egy szelvény, ha csak 2 millát adnak el belőle hetente (annyi tuti van), az már 600 millió. Ilyen szintű bevételből a telitalálat aprópénz.
2020. febr. 28. 22:02
 6/10 anonim ***** válasza:
28%
Mire elküldtem, a 4-es sokkal szebben levezette azt, amit mondani akartam.
2020. febr. 28. 22:07
 7/10 anonim ***** válasza:
17%

Pár éve volt, hogy az internetre 5 perccel előbb felkerültek a nyerőszámok, mint maga a húzási időpont.

Erre indokok, hogy az oldal ami publikálta hibát követett el, rosszul volt náluk az idő beállítva, tévesen 5 és fél perccel előbbre volt a szerverükön az óra és csupán optikai illúzió volt...

Ez elég hihetően is hangzik, de nem magyarázat rá, hogy én miért téptem össze már a nyeretlen szelvényemet a hivatalos húzási idő előtt!

Régebben hetente lottóztam, de ezen alkalom óta 1 db-ot sem adtam fel!

2020. febr. 29. 08:00
 8/10 anonim ***** válasza:
53%

Rákerestem:

[link]

2020. febr. 29. 08:06
 9/10 anonim ***** válasza:

De mi a franc értelme van csalni? Ezt az egyet nem értem soha, de soha.

1. A nyeremény a szelvényekre költött összeg bizonyos százalékából van. Tehát matematikailag sem tud veszteséges lenni a játék a rendező számára (ez minden szerencsejátékra igaz).

2. Valaki előbb-utóbb úgyis nyer és elviszi a nyereményt. Ha mindig olyan nyerne, aki kötődik a sorsoláshoz vagy az ő ismerőse, rokona lenne, az rohadtul látványos lenne az összes felügyelő szerv számára... de még a hétköznapi embereknek is.

3. A lottótársaság egy dologban érdekelt: hogy halmozódjon a nyeremény, mert a mesés nyereményösszeg többb játékost számít. De ezen kívül tök mindegy neki, hogy ki nyer, mert a pénzt úgyis ki kell fizetniük. A sorsolásba viszont teljesen felesleges belenyúlniuk, mivel a matematikai esélyek alapból garantálják, hogy ritkán legyen nyertes hosszú távon, emiatt szépen halmozódik is a legtöbbször a nyeremény.

4. Ha csalni akarsz a sorsolásban, akkor mégis hány embert kell megkenned? Benne kell lennie a teljes operatőri csapatnak, mindenkinek akit látsz a sorsoláson a közjegyzőtől elkezdve az összes háttérben álldogáló alakig. Benne kell lennie annak a cégnek aki a sorsoló gépet készíti, a géphez szükséges eszközök beszállítóinak, aki a szoftvert írja a géphez stb. Ez sok tucat embert jelent alsó hangon, és ezek az emberek sem örökké dolgoznak ott. Ez mondjuk azt jelenti hogy egy 10 éves távon szerintem MINIMUM több száz embert kell bevonni a gigantikus csalásba. Komolyan azt hiszed, hogy el lehet titkolni valamit amiről ennyien tudnak? Sose kotyogná ki egyik se részegen a kocsmában vagy mondaná el a haverjának, vagy az asszonypajtásnak? A NAV sose venné észre? Vagy a NAV-ban is benne van mindenki, az utolsó ellenőrtől kezdve az ő szoftvereiket író programozóig? Akkor ez nem is több százas nagyságrend, hanem több ezres, tízezres. Egy egész városnyi ember benne van a hatalmas magyar lottócsalásban? Ja és akkor még csak az ötöslottóról volt szó...

2020. ápr. 4. 20:28
 10/10 anonim ***** válasza:
100%

A bevétel kb 30%-át osztják vissza a különböző nyeremény kategóriákban.

Te kockáztatnál egy 70%-os üzletet azért, hogy keress még egy kis pénzt?

Ha lenne csalás, ennyi év alatt valaki már borította volna a bilit, egyszerűbb minden 100 forintból 70-et zsebrevágni, mint csalást tervezni arra a maradék 30-ra.

2020. ápr. 4. 20:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!