Hova tudom bejelenteni azt, aki régi könyveket újranyomtatva árul?
Ez van a honlapon.
Figyelem! A könyvek saját célra készültek. Amennyiben rajongóként szeretnél ilyet, korlátozott (!) példányszámban megoldható. Csak az anyag és nyomdai költséget kell megtéríteni.
Semmilyen pénzbeli haszonra nem szeretnék szert tenni ezáltal!
A rajongóknak szeretnék segíteni, akik biztosan rendelkeznek az eredeti könyv angol kiadásával!
Tehát tudnod kellett mit veszel.
"Attól függ, milyen régiek azok a könyvek. Ha lejárt már a jogdíjuk, nincs mi alapján feljelenteni."
Húú, ezt hogy képzeled el a gyakorlatban???
A jogdíj nem olyasmi, ami lejár. Az a szabadalom, amire te gondolsz. Ha én írok egy könyvet, vagy szerzek egy zenét, akkor 30 év múlva is kapok utána jogdíjat.
Lásd idős, elhunyt zenészek, pl. Komár László hagyatéka körüli hercehurca: ki örökölje a jogdíjakat?
Abból évtizedek után is pénz van, nem járnak le! :D
Nagyon-nagyon szeretném megszerezni a Jóbarátok c. könyvet. Sehol nem kapható, írtam a kiadónak. Nekik sincs már, 2004-es kiadás. Kérdeztem, nem akarják-e újranyomni, mert szerintem lenne rá igény. És visszaírtak, hogy nem tehetik meg, mert a licensz már lejárt, nekik újra meg kéne venniük a jogokat, sok-sok pénzért.
Szóval a jogok mindig élnek, a jogtulajdonos megteheti, hogy közre adja a szellemi termékét.
A jelenlegi oldalt ugyan nem néztem meg, de vagy ez történt, hogy a tulajdonos nem kér érte pénz (ennélfogva más sem teheti), vagy pedig maga az oldal sem teljesen legális.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!