Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Magánszemély, mint "saját...

Magánszemély, mint "saját gyártású dolgok kereskedője" lehet? Lsd. Lent

Figyelt kérdés

Szóval készítek hobbiból ékszereket, és van pár csinos darabom, többen is kérdezték, hogy "Miért nem adom el őket!?". A kérdésem pedig az, hogy hogyan is tudom eladni ezeket törvényesen? Olvastam ilyet, hogy adószámos magánszemély, de nagyon bonyolultan volt leírva, nem értettem. Bevétel havi 10000 Ft-ot biztos nem haladná meg, de lehet az 5000-et sem. Már úgy is jó lenne, ha 0-ra jövök ki adózással(?) és befektett anyag árával együtt.

Nem vagyok a témában jártas :/

2020. febr. 24. 17:29
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Van-e heti 36 órát meghaladó főfoglalkozású tevékenységed?
2020. febr. 24. 17:52
 2/6 anonim ***** válasza:

Vagy esetleg diák vagy-é felsőoktatási intézményben?

Mert ebben a 2 esetben tutira lehetsz mellékfoglalkozású vállalkozó.

2020. febr. 24. 17:53
 3/6 A kérdező kommentje:
Igen van állásom, heti 40 órát dolgozok. Kb. 1 éve kezdtem dolgozni.
2020. febr. 24. 18:07
 4/6 anonim ***** válasza:

Akkor elkezdheted mellékfoglalkozású vállalkozóként.

Az adószámos magánszemélyt nem nagyon javaslom, mert tényleg nem egyszerű plusz még a NAV is beleköthet.

Szerintem is bonyolult, de mindjárt jönnek majd és az ellenkezőjét mondják, hogy jó az az adószámos :-)

2020. febr. 24. 19:24
 5/6 anonim ***** válasza:
52%
Adószáms magánszemélyként mondom, hogy még főállás és egyéni vállakozás mellett is lehetsz adószámos magánszemély. De ahhoz jobb ha magad állítod elő az alapanyagot, vagy annak egy részét. Akkor nincs gubanc belőle a NAV előtt sem.
2020. febr. 25. 10:35
 6/6 anonim ***** válasza:
52%
Bocs, elküldte véletlenül. Szóval a lényeg, hogy az esetben a kereskedelmi rész és a gyártás különüljön el szervesen egymástól. A kereskedelmi részt meg nem is neked kell feltételen garantálni a végfelhasználó felé egyszemélyben.
2020. febr. 25. 10:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!