Lakáshitelnél mennyire számít, hogy nincs saját bankszamlam?
3 éve mikor elkezdtem dolgozni a szüleim egyik kevésbé használt bankszámlajara kértem a fizetesem.
Azóta is oda érkezik. Nincsen semmi hátsó dolog benne egyszerűen nekik nagyon kedvező dijak vannak.
Ő onnan pedig atutalja a férjem bankszámlajara.
Most lakast tervezünk venni a férjemmel. Ő lesz a fő ados.
De semmi információt nem találok erről, hogy kizaró tényező e, hogy nincs saját bankszamlam.
Valószínüleg nem kell saját nevedre szóló bankszámla, de mindenképpen az lenne az értelmes megoldás.
Egyrészt felnött, férjezett nöként igencsak hülyén néz ki, hogy anyuka/apuka kezeli a pénzedet.
Másrészt ha netán nem tudod valamiért fizetni a törlesztést, akkor ök szívják meg.
Harmadszor meg, ha netán velük történik valami, nem tudsz a saját pénzedhez hozzáférni.
Én úgy emlékszem, hogy nálunk mindkettőnknél kellett saját számla. Mindenesetre ha a férjed lesz az adós és az ő számlájáról mennek majd a törlesztőrészletek, akkor lehet hogy nem létszükséglet.
Én nem értem egyébként, hogy miért nem nyitsz egy sajátot. Ma már azért alapvető szerintem.
Nálam már ott kezdődnek a problémák, hogy a hitelnél munkabért kell igazolni. Ez általában egy hiteles számlakivonattal ki is van pipálva, de amikor másnak a számlájára érkezik a te munkabéred, akkor más kéri ki az igazolást a saját számlájáról, hogy bizony a te munkabéred oda érkezik? Fura ez így.
Vagy ha ne adj isten a számlavezetővel történik valami és nem jutsz a pénzedhez?
Köszönöm.
Ez eddig így mukodokepes volt, rögtön elutaltak a szüleim a pénzt a férjem számlájára.
Most már ha nem muszáj nem szeretnék számlát nyitni, meg 2 hónap van a szülési szabadságombol utána a férjem veszi igénybe a gyed extrát, en pedig lemondok róla.
Kérdező, hallgass a többiekre és nyiss egy saját bankszámlát. Felnőtt ember vagy, önálló léttel. Számtalan kedvező bankszámla van, akár párszáz ft-os bankszámlavezetési díj is van.
Oké, hogy a szüleid számlája kedvező, de bárkivel (a szüleiddel is és a férjeddel is) bármi történhet.
Pl. ha szüleid számláját (akár tévedésből is) zárolják, már nem kapod meg a fizetésedet.
Ha - ne adja Isten - esetleg a házasságod fullad kudarcba (nem kívánom, de gondolni kell rá), ott maradsz egy fillér nélkül a gyerekkel.
Olyan mértékben függsz így másoktól, hogy az már szinte egészségtelen.
És nem, nem vagyok egy mindig mindenben legyünk önállóak, 6 évesen járjon egyedül iskolába a gyerek - párti, de mindenképpen javaslom, hogy nyiss egy SAJÁT bankszámlát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!