A jelenlegi török minimalber 2324 lira vagyis nagyjabol 123 ezer forint, es a vasarloerteke egy nagy nulla, mivel szo szerint naprol napra dragulnak alapveto dolgok, illetve pedig alapvetoen minden sokkal dragabb. Az autok pl. a lakasok, ha gyereked van akkor meg aztan vegkepp megszivtad, mert egy sima iskola, ovoda (itt az allami intezmeny nem az a hely, ahova el merned kuldeni a gyerekedet) nem fovarosban vagy İstanbulban, is 1-2 millio forint evente. İstanbulban meg rosszabb. Az élet alapvetoen sokkal dragabb mint Magyarorszagon.
2020. febr. 4. 11:53
2/13 A kérdező kommentje:
Szia, huhh, nem tudom hány évvel ezelőtti adatot sikerült kigugliznom. :D néztem amúgy az alap élelmiszer árakat is, kb mi itt, sőt picivel olcsóbb. De ezek szerint nem friss info. Köszi a választ
2020. febr. 4. 16:21
3/13 anonim válasza:
Mivel a forint jelenleg ketszer annyit er mint a lira, ezert mindent olcsobbnak fogsz latni atszamolva. Ugyanaz a szituacio mint amikor a nemet, brit stb. turista Magyarorszagon eurot es fontot kolt. Minden olcsonak fog neki tunni. Ugyanez a helyzet itt is.
2020. febr. 4. 16:44
4/13 anonim válasza:
"Mivel a forint jelenleg ketszer annyit er mint a lira,"
Ezt hogy matekoztad ki? Jelenleg 1 líra 50 Ft. Az élelmiszer, ruházat inkább ott olcsóbb, a műszaki cikk Magyarországon.
2020. febr. 5. 08:21
5/13 anonim válasza:
Alap matematika. X eve 1 lira = 100 forint volt. Ha penznemekkel szamolsz, akkor a bullak nem fontosak. Tehat 1=1, a ket penznem erteke nagyjabol megegyezik. Ezert volt az hogy akkoriban 1 euro nagyjabol 3-3,3 lirat ert (1 euro meg 300-330 forint kornyeken mozog az elmult evekben. Latod ismet - 3 = 300, levettük a ket nullat). Viszont 2018 augusztus-oktober kornyeken tortent egy nagy zuhanas a liraban. 100 forint helyett 50 forint lett (most kerekitek persze az erthetoseg kedveert, hiszen volt 44 forint is, meg 55 is), tehat ismet levesszük a nullakat, hogy tisztabban lassunk, igy kapunk 0,5-öt. Vagyis jobban lathato, hogy a lira elvesztette erteken a felet, ezaltal megforditva a forintod, ketszer annyit er mar. Attol hogy 50 több mint 1, meg nem fog a lira tobbet erni :). Remelem, igy mar ertheto :).
2020. febr. 5. 09:17
6/13 anonim válasza:
Ez lemaradt, ezert van az hogy ha atszamolod, akkor forintban olcsobbnak latsz egy csomo dolgot, pedig a valosagban lirat hasznalva, nem az, söt... :)
2020. febr. 5. 09:18
7/13 anonim válasza:
Ez hülyeség. Az igaz hogy a török líra vesztett az értékéből az utóbbi időben de akkor is 1 líra 50 Ft jelenleg, így marhaság hogy a forint kétszer annyit ér.
A magyar minimálbér nettó 107 ezer Ft, a török meg ahogy írtad 123 ezer Ft. Budapesten egy átlag albérlet 150 ezer Ft mig a török fővárosban átlag 60 ezer Ft. Már ez is mutatja hogy Törökországban jobban ki lehet jönni.
2020. febr. 5. 09:40
8/13 anonim válasza:
Akkor nem ertetted sajnos a matematikai reszet :). Attol hogy 1 liraert 50 forintot kell adni, meg a lira nem lesz ertekesebb. En itt elek Törökorszagban, elotte Magyarorszagon is eltem, persze, igy talan picit jobban latom a hetkoznapi eletet :) (ez persze nem jelenti azt hogy magyarorszagon dözsölne barki is a minimalberbol).
2020. febr. 5. 10:38
9/13 anonim válasza:
Te nem érted a matek részét. Attól hogy a líra 100 Ft-ról 50-re esett vissza nem azt jelenti hogy a Ft kétszer annyit ér.
Én pedig itt élek Magyarországon és látom. A magyar minimálbér még egy fővárosi albérlet költségét sem fedezi, míg a török minimálbér bőven fedezi ezt.
2020. febr. 5. 11:17
10/13 anonim válasza:
Senki nem mondta, hogy a forint erteke magaban ketszeresere novekedett volna, hiszen akkor manapsag 150-170 forintot kene fizetni egy euroert, azt meg sehol nem irtam szerintem :D. Viszonyitasrol volt szo, lirahoz. De mindegy. Az eletet itt sem fedezi a minimalber tovabbra sem (nem az alberletet sem nagyon, İstanbulban meg aztan vegkepp nem), es olyan alapveto magas extra koltsegek is vannak, amik Magyarorszagon pl. nincsenek (ezeket irtam fentebb).
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!