Miért akarják külföldiek megvásárolni a jófogáson hirdetett tabletem?
Ma újra meghirdettem a régi iPad-em jófogáson. Első alkalommal is kaptam egy sms-t egy email címmel. Az sms rossz magyarsággal volt megírva, emailben már angolul írt. Ott egy anyuka akarta a gyerekének megvenni.
Ma is jött egy hasonló sms. Emailben leírt, hogy Angliába kellene postáznom, előre utalja az összeget.
Választ az emailre már egy másik emailcímről érkezett, mint ahova én az sms alapján írtam.
Vajon mit akarhatnak tőlem? Banki adataimat akarják esetleg megszerezni?
Ha megadod valakinek a bankszámlaszámodat, nem tudnak visszaélni vele.
Viszont majd azt fogja írni, hogy elutalta a pénzt, még fotót is küld róla, hogy léccilécci küldd el. Bár te még nem látod a pénzt a számládon, de biztosít majd felőle, hogy csak valami technikai gond van a banknál. Aztán ha elküldöd neki a cuccot, sosem hallasz róla többet, és pénzt se látsz.
Azt hiszem, ezt nevezik nigériai csalásnak, olvass utána. Ne dőlj be neki!
Engem paypal-al akartak lehúzni, hülye voltam, adtam mail címet (a könnyű utaláshoz) ès telefonszámot (hogy azon keressen ha jönne). Hajnalban jött a mail, hogy megváltoztatták a jelszavam. Szerencsère nem tartottam pènzt rajta.
Semmilyen külföldivel ne üzletelj, nem kell neki a tableted. Ha valami kicsit is gyanús, az 100% átverès.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!