Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Mit csináltatok volna?

Mit csináltatok volna?

Figyelt kérdés
kisfiammal a boltba találtam 20.000 forintot.nem láttam kié volt az előttem lévő bácsinak egyből szóltam hogy elejtette.ő mondta nem az övé.erre aki előtte fizetett már indult kocsival és leintettem,hogy nem hagyott-e el pénzt.azt mondta de igen.oda hívattam a pénztárhoz és oda adtam neki.azért így utólag legalább 1 csokit vehetett volna a pici gyereknek.picit bánom is mert jól jött volna,na meg minden álmom az volt hogy én valaha találjak egy húszezrest.most valóra vált volna.
2010. júl. 22. 12:51
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
Őszinte leszek.Én elraktam volna a pénzt.Mert lehet,hogy a pasas is csak rávágta,hogy elhagyta,és most röhög a markába,hogy ingyen hozzájutott 20.000 forinthoz..
2010. júl. 22. 13:07
 2/12 anonim ***** válasza:
De hisz találtál 20.000-et? Minek adtak oda? Megtartottam volna...
2010. júl. 22. 13:08
 3/12 anonim ***** válasza:

Én sem adtam volna vissza, inkább vettem volna a gyerekeimnek belőle valamit.

Ritka az olyan becsületes ember mint amilyen Te vagy.

2010. júl. 22. 13:16
 4/12 anonim ***** válasza:

Szerintem te most jól át lettél verve...

Jó dolog a becsületesség, de azért ennyire naivnak sem kéne lenni.

2010. júl. 22. 13:19
 5/12 anonim ***** válasza:
nem a tied volt, visszaadtad, ez így normális
2010. júl. 22. 13:23
 6/12 anonim ***** válasza:
Szerintem is atlettel verve, hisz a pasi, ha eszrevette volna, hogy elhagyott penzt, visszament volna a boltba megkerdezni. El kellett volna tenned. Keso banat. De legalabb tiszta a lelkiismereted. Gondolj arra, hogy nem cselekedtel rosszul, nem tetted el a penzt. Es remelem nyersz a lotton!! (Az megiscsak tisztessegesebb, mint arra varni, hogy mas elhagy egy huszezrest.)
2010. júl. 22. 13:24
 7/12 anonim ***** válasza:

Én még tíz forintért is lehajolok,hogy visszaadjam annak, akié...nem bírná el a lelkiismeretem, hogy tudtam, hogy visszaadhattam volna, de Én inkább elraktam mert bla-bla-bla.

Nem tudhatod biztosan, hogy az Övé, de azt sem, hogy nem az övé. De így biztos, hogy Te nem loptál!

24/L

2010. júl. 22. 19:30
 8/12 anonim ***** válasza:
A te lelkiismereted tiszta, és ez a lényeg. Az illető gesztusa rosszul eshetett, de ennek rövid távon sem lesz semmi jelentősége.
2010. júl. 22. 19:30
 9/12 A kérdező kommentje:

képzeljétek:még egyszer el kellet mennem a boltba és találtam 35 forintot.hát azt eltettem.

ha feladom, a csekkeket talán 15-20 ezer forintunk marad mégis vissza adtam. szerintem akinek több száz ezre van az nem adta volna oda.egy átlagos ember aki nem szegény de egyik napról a másikra él az tudja értékelni a pénzt.szinte remegtem olyan izgalomba voltam.

2010. júl. 22. 21:16
 10/12 A kérdező kommentje:

jó volna ha nyernék a lottón.ha nyerek ígérem írok privibe és adok belőle:-)

bárcsak nyernék!ez az álmom mikor valósul be?

nem kéne milliárd csak annyi hogy a rokonoknak segítsek meg a saját hiteleimet kifizessem.boldog lennék ennyivel!

remélem megélem.még van sok időm

2010. júl. 22. 21:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!