Egy 2015-ös záloghosszabbításról meg tudják mondani, hogy az adott ékszer náluk van-e még?
Anyukám 2 hete elhunyt. Találtam nála zálog hosszabbításról papírt. Vajon meg tudják mondani, hogy ki lett-e váltva?
A rendszerükben egymáshoz vannak rendelve ezek az adatok? Mert ugye minden hosszabbításnál új számozású papírt adnak.
Régen ezeket én intéztem, de utána a tudtok nélkül csinálta, és félek, hogy ezek a mamám ékszerei.
A papíron szerepelnie kell lejárati dátumnak. Zálogtól függ, de a legtöbb helyen 90 nap. A lejárati idő után egy hónapig őrzik, aztán eladásra bocsátják.
Ilyen régi ékszer hótziher, hogy nincs meg, ha nem lett hosszabbítva, de egy próbát megér bemenni, nem vesztesz vele semmit.
Bocs, benéztem, hosszabbitást találtál, nem zálogpapírt. :)
Ha azóta is hosszabbítgatja anyukád, meg fogják találni, de nagyobb az esélye, hogy nincs meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!